دلایل فاصله گرفتن از خودکفایی در تولید گندم


مدیرعامل تشکل‌های حمایتی و هدایتی کشاورزی ایران به بیان دلایل اصلی فاصله گرفتن کشور از خودکفایی در زمینه تولید گندم پرداخت و اصلی‌ترین علت این امر را روند قیمت‌گذاری نرخ‌های مربوط به خرید تضمینی در سال‌های گذشته دانست.

به گزارش لقمه، سجاد سنجابی گفت:‌ قیمت‌های پایین خرید تضمینی گندم و تغییرات مداوم آن در طول سال‌های گذشته خودکفایی کشور در زمینه تولید گندم را با چالش مواجه کرد.

وی تاکید کرد: پایین بودن نرخ‌های مربوط به خرید تضمینی محصولات کشاورزی و متناسب نبودن آن با هزینه‌های تولید و قیمت‌های جهانی سبب بی‌انگیزگی کشاورزان نسبت به کشت گندم شده بود.

به گفته مدیر عامل تشکل‌های حمایتی و هدایتی کشاورزی ایران تغییرات مداوم نرخ های مربوط به خرید تضمینی محصولات کشاورزی به این بی انگیزگی دامن می‌زد چرا که این اقدام تمامی سود کشاورزی را به جیب دلالان سرازیر می‌کرد.

وی اجرای ناقص قانون هدفمندی یارانه‌ها و افزایش هزینه‌های تولید در بخش کشاورزی را یکی دیگر از دلایل کاهش سطح زیر کشت گندم و دنبال آن کاهش میزان تولید گندم در کشور عنوان کرد.

سنجابی یکی دیگر از دلایل فاصله گرفتن کشور از خودکفایی در تولید گندم را خشکسالی های چند سال اخیر دانست و افزود: وقوع خشکسالی‌های پی در پی به نوبه خود سبب افت میزان تولید گندم در اراضی زیر کشت این محصول شد.

وی در ادامه اقدام اخیر دولت مبنی بر تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی قبل از شروع فصل کاشت و تعیین قیمت های منطقی را در راستای افزایش سطح زیر کشت و میزان تولید گندم موثر دانست.

مدیر عامل تشکل‌های حمایتی و هدایتی کشاورزی ایران با ابراز خرسندی از شرایط به وجود آمده، پیش بینی کرد در سال‌های آینده نیازی به واردات گندم نداشته باشیم.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۴ مهر
کدخبر:5343منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۲ چهاردهم مهرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-5343.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر