تعطیلی دو سوم مزارع پرورشی میگو به دلیل کمبود نقدینگی


مدیر کل تکثیر و پرورش آبزیان سازمان شیلات گفت: به دلیل کمبود نقدینگی از حدود 12 هزار هکتار استخرهای پرورش میگو امسال 4800 هکتار تحت کشت این آبزی رفته و دو سوم مزارع پرورشی تعطیل هستند.

به گزارش لقمه، امیدرضا اصغری اظهار کرد: در حال حاضر حدود یک سوم از سایت‌ها و مزارع پرورشی میگو در استان پر تولید بوشهر فعال هستند چرا که پرورش دهندگان عمدتا با مشکل نقدینگی دست و پنجه نرم می‌کنند و همین عامل سبب شده تا از حدود 12 هزار هکتار استخرهای پرورشی امسال سطح کشت فعال میگو به حدود 4800 هکتار برسد.

وی گفت: سال گذشته حدود 100 میلیارد تومان از جرائم پرورش دهندگان میگو پرداخت شد که امسال و پس از تغییر دولت تلاش‌های بسیاری برای دریافت اعتبار برای پرداخت مابقی سود و جرائم که حدود 80 میلیارد تومان است انجام شد و پیش‌بینی می‌شود امسال همه پرورش دهندگان بتوانند با تسویه جرائم و سودهای بانکی گذشته خود به چرخه تولید بازگردند.

به گفته اصغری امسال حداقل 13 هزار تن میگو از مزارع پرورشی برداشت می‌شود که حدود 10 هزار تن آن به کشورهای مختلف صادر خواهد شد.

مدیر کل تکثیر و پرورش آبزیان سازمان شیلات افزود: امسال سطح زیر کشت میگو در کشور حدود 4800 هکتار است که با توجه به میزان عملکرد این محصول در واحد سطح، پیش‌بینی می‌شود میزان تولید و صادرات این آبزی نسبت به سال گذشته با رشد مناسبی مواجه شود.

وی افزود: آمارهای تولید و صادرات محصولات شیلاتی به ویژه میگو که یکی از محصولات صادراتی و با درآمد ارزی بالا برای کشور است به دقت و هفته به هفته بررسی و اعلام می‌شود؛ به گونه‌ای که هر یک از مناطق تولید میگو آمارهای تولیدشان را اعلام و این آمارها پایش و ارزیابی می‌شوند تا با واقعیت مطابقت داشته باشند.

مدیر کل تکثیر و پرورش آبزیان سازمان شیلات ادامه داد: امسال مانند سال‌های گذشته حدود 80 درصد از تولید صادر می‌شود که با توجه به میزان برداشت برآورد شده، پیش‌بینی می‌شود امسال حدود 10 هزار تن میگو به کشورهای مختلف صادر شود.

اصغری اظهار کرد: پیش از این که شرایط ظالمانه تحریم‌ها علیه ایران شدت گیرد ایران عمده میگو پرورشی ود را به کشورهای اروپایی مانند اسپانیا، ژاپن وآمریکا صادر می‌کرد اما در سال‌های اخیر بازار محصولات شیلاتی به ویژه میگو به کشورهای حوزه خلیج فارس تغییر کرد.



وی تاکید کرد:‌ اگر بازارهای جهانی و کشورهای مختلفی که تا دیروز متقاضی میگوی ایرانی بودند امروز مجددا رونق پیدا کند می‌توان امیدوار بود که درآمدهای ارزی حاصل از صادرات میگو تا حد قابل قبولی افزایش یابد.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۵ مهر
کدخبر:5353منبع:ایسنا تاریخ انتشار:۱۳۹۲ پانزدهم مهرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-5353.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر