مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار:
کشاورزی کشور نیاز به مهندسی دوباره دارد/ انتقاد از سیاست‌های کشاورزی در ۸ سال گذشته


مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار با انتقاد از سیاست‌های بخش کشاورزی در ۸ سال گذشته گفت:‌کشاورزی کشور نیاز به مهندسی دوباره دارد.

به گزارش لقمه، حسین صفایی در سومین همایش کشوری بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی صنعت دامپروری با اعلام این خبر گفت: آمار واردات کشاورزی در سال گذشته 22 میلیون تن با ارزبری 14 هزار میلیارد دلار انجام شد درحالی که میزان صادرات چهار میلیون و 400 هزار تن به ارزش 6 میلیارد دلار بود.

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار با بیان اینکه کشاورزی کشور طی 8 سال گذشته شکننده بود، گفت: فشار مضاعفی به بخش کشاورزی وارد شد که ریشه‌های آن علاوه بر عوامل محیطی و اقلیمی بیشتر عوامل مدیریتی و مداخله‌هایی از جنس تکیه بر واردات بود.

صفایی گفت: در اوایل دولت نهم،‌تعرفه‌های نهاده در حدود صفر بود و همین مسئله تولید داخل را دچار مشکل کرد.

وی ادامه داد: در سال 89 و 90 تجار و واسطه‌ها اجازه یافتند تا گوشت به میزان زیاد وارد کشور کنند و در حالی که میزان واردات کشور در سال 83 تنها 25 هزار تن بود، در سال 89 به 200 هزار تن رسید.

وی گفت: این واردات بدون توجه به قرنطینه دامی از کشورهایی مانند هند، پاکستان، گرجستان و ارمنستان بدون نظارت وارد کشور شد و بیماری‌های زیادی را با خود به کشور آورد.

صفایی همچنین در ادامه با اشاره به میزان واردات گندم گفت:‌در 4 ماهه نخست سال 92 نسبت به مدت مشابه آن در سال 91 هزینه واردات هر تن گندم 55 درصد افزایش یافت که 30 درصد آن به دلیل افزایش قیمت‌ها و 25 درصد به دلیل هزینه مبادلاتی بوده است.

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار با بیان اینکه رفع تحریم‌هایی که در پیش داریم در پائین آوردن هزینه محصول وارداتی مؤثر خواهد بود، گفت: رفع تحریم ها حداقل 25 درصد هزینه وارداتی را کاهش خواهد داد. 
 

بازگشت به صفحه نخست 

در تاریخ ۱۳۹۲ جمعه ۱۹ مهر
کدخبر:5402منبع:فارستاریخ انتشار:۱۳۹۲ نوزدهم مهرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-5402.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر