صددانه یاقوتی که صد دانه مشکل دارد


بالا بودن هزینه حمل‌ونقل، هزینه کارگر، بسته‌بندی و همچنین نگهداری انار گوشه‌ای از سختی و دغدغه‌های باغداران در فردوس است که با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.
به گزارش لقمه، وجود 4 هزار و 270 هکتار باغ انار در خراسان جنوبی، این استان را پس از ساوه و نی ریز، به سومین قطب تولید این محصول در کشور تبدیل کرده است.

انار از جمله محصولاتی است که سازگاری کامل با شرایط آب و هوایی خراسان جنوبی دارد که مهم‌ترین رقم کاشت شده در استان از نوع شیشه کپ است که یکی از بهترین ارقام صادراتی کشور نیز محسوب می‌­شود.

برداشت انار و فروش آن در شهرستان فردوس در مدت زمان کوتاهی صورت می‌گیرد که این امر علت‌های مختلفی از جمله نبود مکان مناسب برای انبار کردن انار و همچنین همزمان بودن برداشت انار با زعفران در این منطقه است.

تمامی این عوامل زمینه را برای سود دلالان فراهم کرده تا بیشترین سود را از محصولات انار داشته باشند.

در حال حاضر تمام سختی و مشکلات کاشت و برداشت انار بر دوش باغداران است، در صورتی که سود این تلاش‌ها به جیب واسطه‌گران و دلالان می‌رود و باغداران به دستمزد واقعی خود نمی‌رسند.

امسال 60 هزار تن انار از باغ‌­های خراسان جنوبی برداشت می‌­شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی پیش بینی کرد: امسال 60 هزار تن انار از باغ‌های استان برداشت شود.

غلامرضا هادربادی افزود: مهمترین رقم انار استان انار شیشه کپ است که به علت خاصیت انبار داری زیاد، ترکیدگی کمتر و مقاومت بیشتر در برابر آفت کرم گلوگاه از بهترین ارقام صادراتی انار محسوب می­‌شود‌.

وی مقصد صادراتی انار خراسان جنوبی را کشورهای ژاپن، آلمان، فرانسه و کشورهای حاشیه خلیج فارس اعلام کرد.

هادربادی اظهار کرد: انار منبع غنی آنتی اکسیدان و خون ساز است که چربی و فشار خون را پایین آورده و تصفیه‌کننده خون محسوب می‌­شود و برای سالمندان داروی مناسبی برای تقویت کلیه‌­هاست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: حدود 20 رقم انار درخراسان جنوبی وجود دارد که زاغ یزدی، شیرین پوست سفید، شیرین پوست قرمز و ملس یزدی از جمله آنهاست.

پیش بینی برداشت 34 هزار تن انار در فردوس

فرماندار فردوس نیز از پیش بینی برداشت 34 هزار تن انار در فردوس خبر داد و گفت: امسال از هر هکتار از باغات فردوس 17تا20تن انار برداشت می­شود که این مقدار نسبت به سال گذشته از رشد 70درصدی برخوردار بوده است.

محمدرضارجبی مقدم با اشاره به تاخیر پیش آمده در برداشت انار گفت: با توجه به وجود هوای گرم در تابستان، برداشت انار از 2 هزار و100 هکتار باغات فردوس از اواخر مهر ماه آغاز شده است.

بیش از هزار تن انار از فردوس صادر می­‌شود

وی با بیان اینکه 95درصد باغات انار شهرستان رقم صادراتی شیشه کپ با خصوصیات طعم میخوش "ترش، شیرین"پوست قرمز کلفت با قدرت ماندگاری بالا وبازار پسندی عالی و امکان صادرات این محصول فراهم است، افزود: صادرات انار در سال گذشته با توجه به تحریم­‌ها و نبود بازار مناسب خرید، کاهش داشته و 500 تن انار شیشه کپ به کشور­های دیگر صادر شده که البته این آمار صادرات مستقیم انار از فردوس بوده است.

رجبی مقدم افزود :پیش بینی می‌­شود امسال با رایزنی‌های انجام شده با کشورهای عربی وآسیای میانه بیش از هزار تن انار از فردوس صادر شود.

وی ادامه داد: سر‌مازدگی اسفند ماه گذشته و بهار و همچنین آفتاب سوختگی در تابستان بر روند تولید تاثیر‌گذار بوده و سبب افت تولید و کیفیت انار شده است.

رجبی مقدم از تسهیلات خرید انار خبر داد وگفت: امسال یک میلیارد و600 میلیون تومان تسهیلات بر‌داشت محصول در نظر گرفته شده که از این میزان یک میلیارد و 500 میلیون تومان برای خرید انار در نظر گرفته شده است.

فرماندار فردوس گفت: صندوق حمایت توسعه کشاورزی نیز 200 میلیون تومان وام­‌های ارزان قیمت را برای خرید انار در نظر گرفته که افراد متقاضی خرید کلی انار در صورت همکاری با تشکل‌­های مربوطه می‌­توانند از تسهیلات 18 در‌صد خرید بهره‌مند شوند.

وی واحد رب انار، کنستانتره انار، واحدهای بسته بندی و صادرات و سرد‌خانه 5هزار تنی را از جمله صنایع فعال انار در فردوس بر شمرد.

فرماندار فردوس نبود محل نگهداری، بسته بندی مناسب، مشکلات حمل ونقل، مسایل امنیتی به دلیل باز بودن باغات، کمبود نیروی کار و با توجه به شرایط آب وهوایی و همزمانی با برداشت زعفران پروسه برداشت تا فروش در مدت یک ماه صورت گرفته که به همین دلیل باغداران نسبت به فروش محصول عجله می‌­کنند.

رجبی مقدم گفت: شتاب کشاورز برای فروش محصول و نبود خریدار مناسب سبب شکست قیمت شده و این امر سبب می­‌شود تا کشاورز ارزش واقعی دسترنج خود را دریافت نکند.

میوه‌ای بهشتی برای ضد افسردگی و حس شادابی

دفع مضرات دخانیات، تقویت معده، از بین برنده غم و اندوه و افزایش هوش آدمی از جمله 50 خواص خارق‌العاده انار هستند.

محققان طب قرآنی بر این عقیده‌­اند که انار به عنوان یک میوه بهشتی از این رو در فصل پاییز به بار می‌­نشیند که فصل پاییز فصل خزان درختان و گرفتگی آسمان است و برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی دانه­‌های انار بسیار مفید بوده و موجب شادابی می­‌شوند.

آب انار چربی‌های اضافه را آب می­‌کند

آب انار برای پیشگیری از سرطان مفید است، سلامت قلب را بهبود می‌­بخشد و حتی می‌تواند توان جنسی را تقویت کند.

متخصصان تغذیه تاکید کرده‌اند که آب انار همچنین می‌­تواند چربی­‌های اطراف معده و شکم را در زنان و مردان چاق کاهش دهد.

این متخصصان در یک آزمایش یک ماهه ثابت کردند، میزان تشکیل سلول­‌های چربی در اطراف شکم در افرادی که آب انار مصرف می­‌کنند، کاهش می‌یابد.

کسانی که آب انار می­‌نوشند، فشار خونشان پایین می­‌آید، بنابراین خطر بروز حملات قلبی و سکته مغزی و بیماری کلیوی در این اشخاص نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌­کند.

پزشکان معتقدند که آب انار می­‌تواند مقدار اسید چرب موجود در خون موسوم به اسید چرب را کاهش دهد. آزمایشات قبلی که روی انسان و حیوانات انجام گرفته، نشان داده است که مقدار زیادی از این اسید چرب، ذخیره چربی را در اطراف شکم افزایش می­‌دهد و در نتیجه سبب تشدید احتمال ابتلا به بیماری قلبی و دیابت نوع دوم می‌شود.

گزارش از: سپیده قلندری اسفدن



بازگشت به صفحه نخست
در تاریخ ۱۳۹۲ پنج شنبه ۹ آبان
کدخبر:5473منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۲ نهم آبانلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-5473.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر