خورش سیب در استان لرستان تهیه می شود و طرفداران بسیاری دارد.
به گزارش لقمه، برای تهیه این خورش سنتی لرستان، 25 دقیقه نیاز به آماده سازی دارد و 3 ساعت پخت آن به طول می انجامد.
مواد لازم (برای ۴ نفر):
مغز ران (گوسفند یا گوساله- خرد شده) — ۴۰۰ گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) — به مقدار لازم
پیاز (دو نیم شده) — ۱ عدد (۱۴۰ گرم)
برگبو — ۳ عدد
آب — ۶ و یک چهارم پیمانه پیمانه (۱ لیتر)
نشاسته ذرت — ۱ قاشق سوپخوری (۹ گرم)
پیازداغ — پیمانه (۲۵ گرم)
نمک و فلفل سیاه (پودر شده) — به مقدار لازم
سیبدرختی(بدون هسته و حلقهشده) – ۳ عدد (۵۰۰ گرم)
سرکه — پیمانه (۸۰ میلیلیتر)
شیرهانگور یا خرما — ۱ پیمانه (۳۲۰ گرم)
روش تهیه:
۱- گوشت را در تابهای حاوی روغن روی حرارت زیاد تفت دهید تا آب آن کشیده شود.
۲. پیاز را با برگ بو و شش پیمانه آب به آن اضافه کرده، زمانی که به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا گوشت بپزد.
۳. در اواخر پخت، پیاز و برگ بو را بیرون آورید.
۴. زمانی که تقریباً دو پیمانه از آب گوشت باقی ماند، نشاسته ذرت را در بقیه آب حل کرده و به همراه پیاز داغ، نمک و فلفل به آن اضافه کنید.
۵. سیب و سرکه را به شیره انگور یا شیره خرما افزوده و هم بزنید، سپس به خورش بیفزایید و درِ ظرف را بگذارید تا بپزد و سیبها تقریباً نرم شوند. سپس آماده سرو می باشد.
بازگشت به صفحه نخست