روش تهیه خورش ماست به سبک هندی


لقمه: خورش ماست را هم با گوشت قرمز و هم با گوشت مرغ می‌توانید تهیه کنید.

مواد لازم:

مرغ پاک کرده: 1 عدد(در حدود 1/5 کیلوگرم)

ماست کیسه آب گرفته: یک کیلوگرم

پیاز سرخ کرده: 2 قاشق سوپ‌خوری

گشنیز: 250 گرم

زیره نیمه کوب: نصف قاشق غذاخوری

سیر: 3 تا 4 پر

زعفران سائیده: یک قاشق چای‌خوری

روغن: 100گرم

نمک و فلفل: به مقدار دلخواه

طرز تهیه:

1- مرغ را بعد از تمیز کردن و شستن،با یک لیوان آب و پیاز سرخ کرده،با حرارت ملایم می‌گذاریم بپزد. گشنیز را تمیز کرده، می‌شوئیم و ریز خرد می‌کنیم.

سیر را کوبیده با گشنیز در روغن کمی‌سرخ می‌کنیم و آن را در ظرف مرغ می‌ریزیم. زیره را اضافه کرده، زعفران را در کمی‌آب جوش حل می‌کنیم . نصف آن را در مرغ می‌ریزیم.

به حد کافی نمک و فلفل به آن اضافه نموده،می‌گذاریم آب آن در حدود 2 تا 3 قاشق بماند.

2- مرغ را از ظرف خارج می‌کنیم،کمی‌که سرد شد،آن را قطعه قطعه می‌کنیم و استخوان‌های درشت آن را بیرون می‌آوریم.

3- مرغ را دوباره در ظرف می‌ریزیم؛حرارت را کاملا ملایم می‌نماییم.

4- ماست را با بقیه زعفران و کمی‌نمک مخلوط کرده، هم می‌زنیم تا کاملا صاف شود و داخل ظرف مرغ می‌ریزیم و هم می‌زنیم.

* باید دقت کرد بعد از ریختن ماست، خورش نجوشد؛کافی است فقط ماست داغ شود؛در غیر این صورت ماست به علت جوشیدن می‌برد و خورش آب انداخته،به صورت دلخواه در نمی‌آید.

در صورتی که مرغ با مقدار آب ذکر شده پخته نشد، کمی‌آب اضافه می‌نماییم.

این خورش را می‌توانیم با گوشت تهیه کنیم؛در این صورت 500 گرم گوشت بدون استخوان کافی است. البته گوشت برای پختن به آب بیشتری احتیاج دارد.

در تاریخ ۱۳۹۰ يکشنبه ۲۷ آذر
کدخبر:549منبع:همشهری آنلاینتاریخ انتشار:۱۳۹۰ بيست و هفتم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-549.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر