ویتامینA، ویتامینD، ویتامینE، ویتامینC و همچنین ویتامین B6 و فولات برای سلامت ریه کلیدی هستند.
به گزارش لقمه، همه میدانیم که داشتن ریه سالم و اکسیژنرسانی مناسب به بدن برای بقا و متابولیسم (سوخت و ساز) بهینه سلولهای بدن نقش کلیدی دارد. بهترین مواد غذایی در صورت عدم اکسیژنرسانی کافی به درستی متابولیزه نمیشوند و در نتیجه عملکرد تمام ارگانهای بدن ضعیف خواهد شد و افت کارایی، خستگی و کاهش عمر مفید را در پی خواهد داشت.
از طرفی سلولهای ریه مدام با آلایندهها و سمومی که تنفس میشوند در معرض آسیب قرار دارند، اگر مواد مغذیای که میتوانند این سموم را خنثی و دفع کنند به موقع در دسترس سلولهای ریه نباشند ریهها به تدریج دچار آسیب جدی میشوند، در حالی که در صورت در دسترس بودن مواد مغذی کلیدی، سلولهای ریه به سرعت قادر به ترمیم خود خواهند بود و از پیشرفت آسیب جلوگیری میشود. ویتامینA، ویتامینD، ویتامینE، ویتامینC و همچنین ویتامین B6 و فولات برای سلامت ریه کلیدی هستند.
مواد مغذی مفید
بیست و دو ماده غذایی که دوز بالایی از مواد مغذی حیاتی ذکرشده برای سلامت ریه را در بردارند در ادامه آمده است:
سیب
زردآلو
توتها
انگور قرمز
آووکادو
تربچه
مرکبات
انجیر
انواع لوبیا
هویج
بروکلی
اسفناج پخته
سیبزمینی شیرین پخته
زیتون
پیاز
خردل سبز
عسل
گردو
بادامزمینی
ماهیهای روغنی که حاوی ویتامین D و اسیدهای چرب امگا 3 هستند
سینه مرغ
چای سبز
بنابراین رژیم غذایی مناسب برای سلامت ریه بیشتر ترکیب متعادلی از یک رژیم غذایی گیاهی است.
توصیههای تغذیهای
* توصیه میشود که سطح ویتامین D کنترل شود و در صورت کمبود، مکمل مناسب (IU 1500) برای مدت مشخص مصرف شود.
* دریافت آب کافی، روزانه 6 تا 8 لیوان بسیار مهم است.
* به غیر از ویتامینهای ذکرشده ترکیبات غیر ویتامینی که خاصیت آنتیاکسیدانی دارند نیز باید به وفور در رژیم غذایی روزانه باشند. مهمترین این ترکیبات، فلاوونوئیدهای موجود در چای سبز، سیب، پیاز، توتها، مرکبات، سبزیجات خانواده کلم و انگور قرمز است.
* کورستین موجود در پیاز نیز بسیار اثر قویای دارد.
* رزوراترول در انگور قرمز نیز در خنثی کردن سموم موثر است.
* لیکوپن، لوتئین و زئانتین موجود در هویج و بتاکریپتوزانتین موجود در مرکبات نیز بسیار مفید هستند.
بازگشت به صفحه نخست