رژیم غذایی دیابتی ها چیست؟


افراد مبتلا به دیابت نوع اول باید انسولین مورد نیاز بدنشان را تأمین كنند تا در هنگام غذا خوردن بتوانند مقدار كربوهیدرات لازم را براساس اشتها و فعالی تهای روزانه جذب بدن خویش كنند.

لقمه: اگر شما مشكل دیابت دارید، به چهار پرسشی كه دكتر مایكل در شماره اول نشریه سفره ایرانی پاسخ داده است، توجه کنید. حتما این مطلب را بخوانید:

سوال اول: نمك چگونه بر دیابت تأثیر می گذارد؟
افزایش مقدار سدیم كلی بدن و زیاد شدن فعل و انفعالات مجرایی در نتیجه مصرف نادرست نمك در افراد دیابتی است.
اكثر بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم به نمك حساس هستند، بنابراین آنها بیشتر در معرض افزایش فشار خون می باشند. افزایش نمك (سدیم) در این گونه بیماران بیشتر است. به همین دلیل پزشكان و متخصصین به این گونه افراد توصیه می كنند از خوردن غذاهایی با نمك فراوان همچون سوپ های كنسروی و غذاهای از پیش آماده شده شركتی جداً خودداری كنند.

سوال دوم: مصرف مشروبات الكلی چه تأثیری بر روی افراد دیابتی می گذارد؟
مصرف مشروبات الكلی توسط افراد مبتلا به دیابت می تواند كنترل قند خون را مختل كند. با اینكه نوشیدنی های الكلی كمتر از 5 دقیقه در رگ های خون گردش می كند اما در حدود 2 ساعت زمان می برد تا در كبد انسان دچار تغییر متابولیسمی شود. در واقع زمانی كه الكل وارد بدن می شود از همان لحظه اولیه تا 21 ساعت پس از ورود به بدن باعث كاهش قند خون می شود. نوشیدن بیش از حد مشروبات الكلی همچنین می تواند باعث انباشتگی اسیدهای داخلی در بدن شود كه می تواند عواقب منفی در سلامت فرد به وجود آورد. از عواقب مصرف مشروبات الكلی می توان به متابولسیم چاقی، آسیب سلولهای عصبی و بیماری های چشمی اشاره كرد.

سوال سوم: افراد دیابتی چه نوع غذاهایی را باید بیشتر مورد استفاده قرار دهند؟
پیشنهاد می شود اینگونه افراد رژیم غذایی اتخاذ كنند كه 50 الی 60 درصد آن را كربوهیدرات، 10 الی 15 درصد آن را پروتئین و 30 درصد آن را چربی تشكیل دهد.
كربوهیدرات های مركبی همچون برنج وسیب زمینی شیرین به قندهای ساده ای همچون گلوكز نیز ترجیح داده می شوند.
غذاهای غنی از فیبر نیز توصیه می شود. غذاهایی همچون ماهی حاوی مقدار زیادی چربی اشباع نشده می باشند از این رو بهتر از غذاهایی می باشند كه حاوی چربی اشباع شده هستند.

سوال چهارم: آیا رژیم غذایی دیابتی های نوع اول و نوع دوم با یكدیگر متفاوتند؟
در واقع تفاوت آن چنانی در رژیم غذایی این دو دسته وجود ندارد و رژیم غذایی هر دو گروه بر روی غذای سالم تأكید دارد. افراد مبتلا به دیابت نوع اول باید انسولین مورد نیاز بدنشان را تأمین كنند تا در هنگام غذا خوردن بتوانند مقدار كربوهیدرات لازم را براساس اشتها و فعالی تهای روزانه جذب بدن خویش كنند. در ضمن این افراد باید از گون ههای سالم و كم چرب روغن و كره استفاده كنند زیرا خطر ابتلا به بیماری های قلبی در این افراد بیشتر از سایرین می باشد. افراد مبتلا به دیابت نوع دوم ممكن است كه نیاز به انسولین داشته باشند یا نداشته باشند. معمولا آنها باید بیشتر بر روی مقدار كالری و كربوهیدرات تمركز داشته باشند و به كنترل آن بپردازند. كم كردن وزن و تمرینات ورزشی همراه با رژیم غذایی مناسب كه سدیم كمی هم دارد می تواند كلیدهای كنترل گلوكز، فشار خون، كلسترول و میزان تری گلیسیرید در این افراد باشد.
در مورد این افراد نیز پیشنهاد می شود كه از روغن و كره های سالم و كم چرب استفاده شود تا از بیماری های مهلك و خطرناك قلبی در امان باشند. فرقی نمی كند كه جزء كدام گروه باشید، تنها اتخاذ رژیم غذایی صحیح از هرگونه ای می تواند سلامت شما را تضمین كند.

در تاریخ ۱۳۹۰ شنبه ۲۶ آذر
کدخبر:556منبع:سفره ایرانیتاریخ انتشار:۱۳۹۰ بيست و ششم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-556.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر