مواد غذایی کلیدی برای سلامت ریه ها


سلول‌های ریه مدام با آلاینده‌ها و سمومی که تنفس می‌شوند در معرض آسیب قرار دارند، اگر مواد مغذی که می‌توانند این سموم را خنثی و دفع کنند به موقع در دسترس سلول‌های ریه نباشند ریه‌ها به تدریج دچار آسیب جدی می‌‌شوند.

به گزارش لقمه، همه می‌دانیم که داشتن ریه سالم و اکسیژن رسانی مناسب به بدن برای بقا و متابولیسم (سوخت و ساز) بهینه سلول‌های بدن نقش کلیدی دارد. بهترین مواد غذایی در صورت عدم اکسیژن رسانی کافی به درستی متابولیزه نمی‌شوند و درنتیجه عملکرد تمام ارگان‌های بدن ضعیف خواهد شد و افت کارایی، خستگی و کاهش عمر مفید را در پی خواهد داشت. از طرفی سلول‌های ریه مدام با آلاینده‌ها و سمومی که تنفس می‌شوند در معرض آسیب قرار دارند، اگر مواد مغذی که می‌توانند این سموم را خنثی و دفع کنند به موقع در دسترس سلول‌های ریه نباشند ریه‌ها به تدریج دچار آسیب جدی می‌‌شوند، در حالیکه در صورت در دسترس بودن مواد مغذی کلیدی سلول‌های ریه به سرعت قادر به ترمیم خود خواهند بود و از پیشرفت آسیب جلوگیری می‌شود.
ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E، ویتامینC و همچنین ویتامین B6 و فولات برای سلامت ریه کلیدی هستند.


مواد مغذی مفید
بیست و دو ماده غذایی که دوز بالایی از مواد مغذی حیاتی ذکر شده برای سلامت ریه را در بردارند:
سیب
زرد آلو
توت‌ها
انگور قرمز
آووکادو
تربچه
مرکبات
انجیر
انواع لوبیا
هویج
بروکلی
اسفناج پخته
سیب زمینی شیرین پخته
زیتون
پیاز
خردل سبز
عسل
گردو
بادام زمینی
ماهی‌های روغنی که حاوی ویتامین D و اسیدهای چرب امگا 3 هستند
سینه مرغ
چای سبز
بنابراین رژیم غذایی مناسب برای سلامت ریه بیشتر ترکیب متعادلی از یک رژیم غذایی گیاهی است.


توصیه‌های تغذیه‌ای
توصیه می‌شود که سطح ویتامین D کنترل شود و در صورت کمبود، مکمل مناسب (IU 1500) برای مدت مشخص مصرف شود.
دریافت آب کافی، روزانه 6 تا 8 لیوان بسیار مهم است.
به غیر از ویتامین‌های ذکر شده ترکیبات غیر ویتامینی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند نیز باید به وفور در رژیم غذایی روزانه باشند.
مهم‌ترین این ترکیبات، فلاونوئید‌های موجود در چای سبز، سیب، پیاز، توت‌ها، مرکبات، سبزیجات خانواده کلم و انگور قرمز است. کورستین موجود در پیاز نیز بسیار اثر قوی دارد.
رزوراترول در انگور قرمز نیز در خنثی کردن سموم موثر است.
لیکوپن، لوتئین و زئانتین موجود در هویج و بتاکریپتوزانتین موجود در مرکبات نیز بسیار مفید هستند.


بازگشت به صفحه نخست 

در تاریخ ۱۳۹۲ جمعه ۲۴ آبان
کدخبر:5573منبع:دنیای تغذیه تاریخ انتشار:۱۳۹۲ بيست و چهارم آبانلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-5573.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر