پرورش و تولید بلدرچین 10 برابر کاهش یافت


بلدرچین، پرنده‌ای که با جثه‌ کوچک و خپل داشت جایگاهی برای خود در ذائقه ایرانیان دست و پا می‌کرد به دلیل بی‌توجهی و هزینه‌های سرسام‌آور با کاهش 10 برابری تولید مواجه شده و می‌رود که این صنعت نوپا هم به ورشکستگان بپیوندد.

به گزارش لقمه، حدود 30 واحد صنعتی پرورش بلدرچین در کشور با ظرفیت 11 میلیون قطعه در کشور فعالیتشان همچنان تحت تاثیر افزایش هزینه‌های تولید قرار گرفته است؛ به گونه‌ای که از ظرفیت تولید بیش از 10 هزار تن گوشت بلدرچین حالا تنها 1200 تن آن فعال است.

بلدرچین پرنده‌ای کوچک از تیره قرقاولیان و راسته ماکیان‌سانان که طعم گوشت و تخم آن سبب شده تا هم پرورش آن رواج پیدا کند و هم شکارش اما صنعت نوپای پرورش این پرنده که در پزشکی سنتی هم خواص درمانی بسیاری برای آن ذکر شده به دلیل مشکلات مالی تولیدکنندگان و حمایت نشدن از سوی دولت رو به ورشکستگی است.

پرورش بلدرچین از قرن یازدهم در ژاپن آغاز شد و پس از آن در چین و کره نیز رواج پیدا کرد اما پس از گسترش و توسعه این صنعت در آسیا و خاورمیانه، یزدی‌ها اولین ایرانیانی بودند که از حدود 20 سال پیش در پرورش بلدرچین پیش‌قدم شدند.

البته علیرغم رشد و توسعه این صنعت در کشور، پرورش بلدرچین در ایران سرنوشت جدید و البته تلخی را طی سال‌های پس از حذف یارانه‌ها تجربه کرد چراکه به گفته تولیدکنندگان، آن‌ها مجبور بودند تولیدشان را با هزینه‌های چند برابر شده که البته هیچ حمایتی هم از سوی دولت نمی‌شد ادامه دهند اما در این راه چندان نتوانستند دوام بیاورند و یکی پس از دیگری تولید را رها کردند و میزان تولید کشوربه یک دهم سال‌های پیش از آن کاهش یافت.

علی لشنی، یکی از پرورش‌دهندگان صنعتی گوشت بلدرچین در منطقه لرستان در این باره گفت: پیش از اینکه یارانه‌ها از تولید و مصرف حذف شود پرورش‌دهندگان توان افزایش تولید و رقابت را با یکدیگر داشتند اما پس از آن هزینه‌های تولید آنقدر افزایش یافت که هر چند وقت یکبار تعدادی از پرورش‌دهندگان حذف و بر ظرفیت غیر فعال افزوده می‌شود.

به گفته وی این روند به گونه‌ای ادامه پیدا کرده که تولید گوشت بلدرچین در کشور از بیش از 10 هزار تن به حدود 1200 تن رسیده است و به دلیل نبود حمایت مسئولان و آزادشدن همه هزینه‌های تولید، گردش مالی مورد نیاز در این صنعت به صورت ناگهانی افزایش یافت و همین امر باعث شد تا مشکلات فراوانی به وجود بیاید.

این پرورش‌دهنده بلدرچین اظهار کرد: حدود 90 درصد از هزینه‌های تولید گوشت بلدرچین به دان (ذرت و سویا) برمی‌گردد که قیمت آن چند برابر شده و سال‌هاست که تولیدکنندگان این صنعت از یارنه‌های دولتی که تولیدکنندگان دام و طیور برخوردارند، بی‌بهره‌ هستند.

به گفته لشنی بر اساس هزینه‌های تولید (مانند قیمت 450 تومانی هر قطعه جوجه یک‌روزه بلدرچین) قیمت تمام شده هر کیلوگرم بلدرچین حدود 10 هزار تومان و قیمت آن در بازار مصرف حدود 12 هزار تومان است. همچنین قیمت تمام شده هر دانه تخم بلدرچین حدود 75 تومان است که در بازار مصرف حدود 100 تومان فروخته می‌شود.

به نظر می‌رسد دولت می‌تواند با توجه و حمایت بیشتر از تولیداتی همچون پرورش ماکیان‌سانان از جمله بلدرچین، بوقلمون، کبک و... میزان تولید را افزایش دهد تا این فرآورده‌های لبنی بتوانند به هنگام ضرورت به عنوان محصولی جایگزین در سبد غذایی مصرف کنندگان ایفای نقش کنند.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ شنبه ۲۵ آبان
کدخبر:5578منبع:ایسنا تاریخ انتشار:۱۳۹۲ بيست و پنجم آبانلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-5578.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر