پرورش و صادرات ماهی افزایش نمی‌یابد


مدیرعامل اتحادیه پرورش‌دهندگان ماهیان گرم‌آبی گفت: امسال حدود 140 هزار تن ماهی گرم‌آبی تولید و حدود 18 هزار تن صادر می‌شود که تقریبا همچون سال گذشته است.

به گزارش لقمه، حسن آقازاده اظهارکرد: با توجه به برخی مشکلات موجود که از سال‌های گذشته تا کنون به وجود آمده پیش‌بینی می‌شود میزان تولید ماهیان گرم‌آبی تغییری نسبت به سال گذشته نداشته باشد.

وی یادآور شد: از دو ماه گذشته فصل برداشت ماهیان گرم‌آبی از استخرهای پرورشی آغاز شده و تا شب عید ادامه دارد.

آقازاده افزود: سال گذشته حدود 18 هزار تن انواع کپور ماهیان به کشورهای متقاضی صادر شد که هر کیلو حدود چهار دلار و جمعا بیش از 70 میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشت و پیش‌بینی می‌شود امسال هم این میزان ارزآوری داشته باشیم.

مدیرعامل اتحادیه پرورش‌دهندگان ماهیان گرم‌آبی ادامه داد: از آنجاکه همه سرمایه‌گذاری صورت گرفته در این صنعت از سوی بخش خصوصی است و بیش از 19 هزار نفر اشتغال مستقیم برای کشور ایجاد کرده تولیدکنندگان دیگر نباید برای تامین نهاده‌های خود مشکلی داشته باشند اما علی‌رغم اینکه قرار بود سهمیه کود مورد نیاز پرورش‌دهندگان از طریق اتحادیه بین آن‌ها توزیع شود هنوز بخش بسیار کمی به اتحادیه واگذار شده است.

به گفته وی اگر حمایت مناسبی از این بخش صورت گیرد و واگذاری اختیارات، وظایف و امکانات به درستی اجرا شود می‌توانیم تولید و صادرات را تا سه برابر افزایش دهیم.

مدیرعامل اتحادیه پرورش‌دهندگان ماهیان گرم‌آبی افزود: سطح زیر کشت استخرهای پرورش ماهیان گرم‌آبی در کشور حدود 37 هزار هکتار در آب‌بندان‌ها، مزارع و منابع‌آبی است و راندامان تولید حدود 4.5 تن درهکتار است در حالی که میزان عملکرد در کشورهای پیشرفته به بیش از 12 تن و میانگین جهانی به بیش از شش تن می‌رسد.

وی با بیان اینکه امکان افزایش عملکرد در واحد سطح تا حدود 12 تن در کشور وجود دارد، گفت: یکی از دلایل پایین بودن میزان عملکرد در واحد سطح، کاهش میانگین آبگیری در هر هکتار از مزارع پرورشی از یک متر و 20 سانتی متر به کمتر از 70 سانتی‌متر است چرا که وقتی حجم آب کاهش پیدا کند دیگر نمی‌توان میزان تولید را از حد مشخصی افزایش داد اما اگر بتوان میانگین آبگیری در هر هکتار را به همان یک متر و 20 سانتی‌متر برگرداند امکان افزایش عملکرد تا 9 تن در هکتار نیز وجود دارد.

آقازاده ادامه داد: یکی دیگر از مشکلاتی که میزان عملکرد را در واحد سطح کاهش داده است نیاز مزارع و استخرهای پرورشی به لایروبی است که اگر با اختصاص بودجه مناسب این کار نیز انجام شود می‌توان به افزایش چشمگیر میزان عملکرد در واحد سطح امیدوار بود.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ دوشنبه ۴ آذر
کدخبر:5674منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۲ چهارم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-5674.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر