مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی گفت: تعداد خبرگان بخش کشاورزی یک درصد مجموعه بهرهبرداران این بخش را تشکیل میدهند و یک درصد کشاورزان 27 درصد محصولات را تولید میکنند.
به گزارش لقمه، سید محمد نیکنژاد اظهار کرد: در حال حاضر حدود چهار میلیون و 800 هزار نفر در بخش کشاورزی فعالیت میکنند که تنها حدود 48 هزار نفر از آنها در فهرست کشاورزان نمونه قرار دارند.
وی افزود: اگر شرایطی فراهم شود تا یک درصد نخبگان به سه یا چهار درصد برسد، تمامی محصولات مورد نیاز در داخل کشور تولید خواهد شد و تحولی در بخش کشاورزی به وجود میآید.
مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی درباره قابلیتهای خاص کشور سخن گفت و تاکید کرد: کشور ما کشوری چهار اقلیم است و پتانسیلهای قابل توجهی دارد که در کمتر کشوری دیده میشود.
به گفته نیک نژاد آموزشهای ترویجی به کشاورزان در قالب کلاسهای هم اندیشی، کارگاه های آموزشی و ... می تواند نقش مهمی در استفاده هرچه بهتر از پتانسیل ها و ظرفیت های موجود داشته باشد.
وی تاکید کرد: واردات غیر ضروری محصولات کشاورزی به کشاورزان ضربه میزند.
او با اشاره به اقدام اخیر نمایندگان مجلس مبنی بر تصویب یک فوریت طرح ممنوعیت واردات غیر ضروری محصولات کشاورزی گفت: واردات محصولات کشاورزی تنها در مواردی میتواند مثبت و اثرگذار باشد که در راستای جبران کمبودهای موجود انجام شود لذا به نظر می رسد طرح مورد بحث در صورت تایید، نقش مهمی در بهبود وضعیت کشاورزان داشته باشد.
وی افزود: واردات غیر منطقی محصولات کشاورزی سبب اشباع بازار شده و روی قیمت محصول تولید شده در داخل اثرات سوء خواهد داشت.
نیکنژاد گفت: البته وارد کردن محصولاتی که در کشور به میزان کافی تولید نمیشوند ضروری است؛ به عنوان مثال واردات گندم از خارج از کشور در شرایطی که میزان گندم خریداری شده از کشاورزان داخلی نمیتواند پاسخگوی نیاز باشد نه تنها به کشاورزان ضربه نمیزند بلکه مثبت هم است.
مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی در پاسخ به اینکه آیا کشور ما این پتانسیل را دارد که بتواند همه نیازهایش را تامین کند؟ گفت: کشور ما نه تنها این پتانسیل را دارد که تمامی محصولات را در داخل تولید کند بلکه حتی این قابلیت را دارد که بخشی از محصولات خود را صادر هم کند.
بازگشت به صفحه نخست