ماهی شکم پر ویژه شب یلدا


هر خانواده ایرانى در هر جایى به سبك آداب و رسوم نیاكان خود براى یلدا شام تهیه مى كند. شام یلدا معمولاً یكى از خوش خوراك ترین غذا هاى اقوام مختلف است.

لقمه: غذای اصلی این شب، خورش  فسنجان است، اما در برخی استانها غذاهای دیگری هم رایج است. در شمال ایران گیلانى ها یا سبزى پلو درست مى كنند یا ترشى تره و در كنار آن سرسفره غذا ماهى سفید و یا ماهى دودى مى گذارند. اما در شیراز غذاى ویژه سفره یلدا هویج پلو است. شیرازى ها معمولاً براى شب یلدا سفره پهن مى كنند. كنار غذا انواع تنقلات مربوط به یلدا را بر سرسفره مى گذارند.


مواد لازم:
ماهی درسته ترجیحأ سفید یا شوریده یا حلوای سفید      یک عدد

مواد داخل شکم ماهی:
گردوی سابیده                             ٢ قاشق سوپخوری
پیازسرخ کرده                            ٢ قاشق سوپخوری
زرشک تازه یا خشک                   ٢ قاشق سوپخوری
انار دون شده ترش یا شیرین           ٢ قاشق سوپخوری
سبزی معطر سابیده                     2 قاشق سوپخوری
سیر سابیده                               یک قاشق سوپخوری
رب انار، رب آلوچه، رب ازگیل     از هرکدام یک قاشق سوپخوری

مواد سس داخل فر:
کره                                       2 قاشق سوپخوری
زغفران آب کرده                        یک قاشق سوپخوری
آب لیمو                                   2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه:
داخل شکم ماهی را پاک کرده، خوب شسته و خونابه ها را خارج كنید. بیرون و داخل ماهی را نمک، فلفل، زردچوبه و کمی سرکه بزنید تا بوی ناخوشایندش از بین برود. مواد داخل شکم را با هم مخلوط كرده و داخل شکم ماهی بریزید و شکمش را بدوزید. زیر و روی ماهی را فویل قرار دهید و داخل فر بگذارید و در حرارت 180 درجه سانتیگراد برای 45 دقیقه بگذارید بپزد.


کره را آب کرده با زعفران و آبلیمو مخلوط كنید و نیمی از این سس را روی ماهی داخل فر دهید تا خوش رنگ و بو شود. نیم دیگر این سس راروی ماهی داده فویل را باز كرده و بگذارید 15 تا 20 دقیقه دیگر با همان حرارت در فر بماند. سپس یکی از سس های زیر را برایش انتخاب کرده برای سرو آماده كنید.


نکته: اگر فر نبود می توانید ماهی را داخل پلوپز بگذارید، ولی زیر ماهی فویل قرار دهید تا بین ماهی و ته دیگ فاصله باشد. همین طور می توانید در ماهی تابه مخصوص ماهی با حرارت کم دو رویش را سرخ کنید و اجازه دهید آرام آرام بپزد.

مواد سس بیرون از فر شماره یک:
رب گوجه فرنگی        2 قاشق سوپخوری
آبغوره یا نارنج           یک پیمانه
گلپر سابیده              یک قاشق سوپخوری
مواد فوق را ترکیب کرده و یک جوش می دهیم.

موادسس شماره دو:
گردوی سابیده             2 قاشق سوپخوری
آب انار ترجیحأ ترش     یک پیمانه
سیر سابیده                 یک حبه
آب گرم                     نیم پیمانه
این مواد را با هم مخلوط کنید.

در پایان هم ماهی آماده شده را در دیس قرار داده و آن را با سس تزیین می کنیم.

 

در تاریخ ۱۳۹۰ چهارشنبه ۳۰ آذر
کدخبر:572منبع:سفره ایرانیتاریخ انتشار:۱۳۹۰ سي آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-572.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر