آغاز کاهش قیمت مواد غذایی از خرداد 93


رئیس کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی با اشاره به اینکه امسال باید در مجموع حدود هفت میلیون تن گندم برای تامین نیاز کشور وارد کنیم، گفت: واردات این حجم عظیم از گندم درس عبرتی برای ما است تا از سال های آینده با دقت بیشتری در حوزه های اقتصادی برنامه ریزی کنیم.

به گزارش لقمه، محمدرضا مرتضوی با اشاره به اینکه زمان اعلام نرخ تضمینی خرید گندم در انگیزه کشاورزان برای تولید گندم بیشتر تاثیر بسیار زیادی دارد، افزود: سال قبل از زمان قبل از کشت تا زمان برداشت چند بار نرخ های تضمینی متفاوتی برای خرید گندم از سوی دولت اعلام شد که در نهایت به سردرگمی کشاورزان منجر شد.

وی با اشاره به اینکه کشت گندم در ایران پاییزه بوده و نرخ تضمینی خرید گندم نیز باید قبل از این فصل اعلام شود، گفت: اعلام نرخ خرید تضمینی گندم از سوی دولت بعد از پاییز دیگر فایده ای ندارد و باعث سرخوردگی گندم‌کاران می شود. خوشبختانه دولت امسال نرخ خرید تضمینی را در زمان مناسبی اعلام کرد.

او در پاسخ به این سوال که دلیل واردات این حجم عظیم گندم به کشور چیست در حالی که ایران در سال 1383 جشن خودکفایی در تولید گندم را گرفته بود؟ توضیح داد: در زمینه اعلام نرخ مناسب برای خرید تضمینی گندم دولت قبل به حرف کسی گوش نکرد و در زمینه آبیاری تحت فشار و نوسازی تجهیزات کشاورزی موردنیاز گندم‌کاران نیز کار زیادی انجام نشد.

رئیس کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی افزود: برداشت غیرمجاز از سفره های آب زیرزمینی توسط کشاورزان معضلی است که تنها راه مقابله با آن سرمایه گذاری روی آبیاری تحت فشار است.

مرتضوی با بیان اینکه امسال به هر حال گذشت و تا پایان سال واردات گندم کشور در مجموع به حدود هفت میلیون تن خواهد رسید، گفت: اگر قرار است به کشاورزان یارانه نقدی داده شود بهتر است به جای این کار به کشاورز کود یارانه ای یا تراکتور یارانه ای داده شود تا او بتواند تولید خود را افزایش دهد.

وی با بیان اینکه رفع تدریجی تحریمها باعث رخ دادن اتفاقات مثبتی در حوزه کشاورزی خواهد شد، افزود: در این صورت تامین مواد اولیه و گردش نقدینگی در حوزه کشاورزی راحت تر خواهد شد. ضمن اینکه لغو تحریمها باعث رونق گیری تولید در صنعت غذا شده که در نهایت به کاهش قیمت تمام شده مواد غذایی منجر می شود.

رئیس کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است قیمت مواد غذایی در ماههای آینده کاهش یابد؟ گفت: در صورت مناسب شدن فضای کسب و کار و رفع تدریجی تحریمها می توان انتظار داشت که قیمت مواد غذایی برای ماه خرداد آینده با کاهش مواجه شود و لازمه دیگر این اتفاق نیز این است که فعالان اقتصادی و مسئولان رونق تولید را هدف قرار دهند.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ شنبه ۹ آذر
کدخبر:5723منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۲ نهم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-5723.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر