مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان، ویتامین E و ویتامین C تا حد زیادی اثرات مخرب آلودگی هوا را خنثی میکند به شرط آنکه در برابر نور و حرارت زیاد قرار نگیرد و به صورت خام و تازه مصرف شوند و مواد قلیایی مانند جوش شیرین به آن اضافه نشود.
به گزارش لقمه، فرزانه صادقی قطب آبادی در مورد نقش تغذیه در پیشگیری از مواد مخرب و آلوده کننده هوا اظهار داشت: مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربنهای سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برمید سرب، سایر ترکیبات سربی از جمله مواد آلاینده هوا هستندکه به گروههای در معرض خطر مانند کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماریهای قلبی، ریوی بیشترین آسیب را میبینند.
وی با بیان اینکه علاوه بر رعایت نکاتی مانند استفاده از ماسک یا خودداری از حضور در محیط های آلوده میتوان از مواد غذایی مفید بهره برد افزود: آلایندههای موجود در هوا با حمله به سلولهای بدن عوارض نامطلوبی را به جا میگذارند چرا که در حالت عادی سیستم دفاعی بدن سلولها را از تمام آسیبهای بیرونی محافظت میکند. اما عوامل مخرب محیطی مثل اشعه ماوراء بنفش، الکل و آلودگیهای محیط سبب میشوند بدن نتواند مبارزه کند در نتیجه ساختمان و عمل سلولهای بدن توسط مخربهایی نظیر رادیکالهای آزاد تخریب میشود.
این کارشناس تغذیه مصرف آنتی اکسیدانها را عاملی برای خنثی کردن عملکرد رادیکالهای آزاد عنوان کرد و گفت: مصرف بیشتر آنتی اکسیدانها زمینهای را فراهم میکنند که بدن به راحتی رادیکالهای آزاد مضر را از بین ببرد و مانع از تخریب سلولهای حیاتی بدن شود.
وی در پاسخ به اینکه چه نوع مواد غذایی بیشتر حاوی آنتی اکسیدانها هستند گفت: مواد غذایی حاوی ویتامین E و ویتامین C آنتی اکسیدان دارند که معمولا روغنهایی مانند روغن سویا، روغن آفتابگردان، جوانه گندم و سایر روغنهای گیاهی، روغن ماهی، روغن زیتون و انواع مغزها منبع خوب ویتامین E هستند ولی نباید بیش از نیاز مصرف شوند زیرا در صورت مصرف بیش از حد نیاز با تولید انرژی میتوانند منجر به اضافه وزن یا چاقی میشوند.
صادقی قطب آبادی مصرف غذاهای حاوی ویتامین C را به دلیل وجود آنتی اکسیدان در افزایش مقاومت به عفونتها و افزایش جذب آهن ضروری دانست و خاطرنشان کرد: سبزیها و میوهای تازه سرشار از ویتامین C هستند ولی متاسفانه این ویتامین نسبت به نسبت به حرارت، نور و محیط قلیایی بسیار حساس و ساختار آن به راحتی تخریب می شود تا حدی اگر به غذایی جوش شیرین اضافه کنیم ویتامین موجود در آن غیرفعال میشود.
وی گفت: به افراد توصیه میکنیم تا برای تامین ویتامین C و افزایش مقاومت بدن در برابر عفونتها و آلودگیها از مرکبات، فلفل سبز،کلم بروکلی ، گل کلم، کلم برگ ،گوجه فرنگی، سبزی خوردن)، اسفناج، کیوی ، طالبی، توت فرنگی و سیب زمینی در وعده های غذایی روزانه بگنجانند و ترجیحا آن را به صورت خام و تازه مصرف کنند.
بازگشت به صفحه نخست