در صورتی که فردی كلسترول خونش بالاست با نظر پزشك دارو مصرف كرده و ورزش منظم و رعایت برنامه غذایی كم چربی را فراموش نكند.
به گزارش لقمه، كارشناس تغذیه مركز بهداشت استان یزد با بیان این كه روغن ماهی، زیتون و مغزها از منابع خوب روغن هستند، اظهاركرد: روغن ماهی حاوی مقادیر فراوان اسیدهای چرب امگا 3 است.
مهدیه سادات حاجی میرزاده با اشاره به این كه روغن زیتون و مغزها اسید اولئیك فراوان دارند، افزود: این اسیدهای چرب با تاثیر بر كاهش كلسترول خون برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.
وی عنوان كرد: مصرف روغن زیتون برای مصارف مختلف پخت مناسب است ولی مانند سایر روغن های مایع به حرارت بالا حساس است، همچنین مصرف آن به عنوان جایگزین سس های سالاد توصیه می شود.
حاجی میرزاده عنوان كرد: مصرف روغن نباتی مایع به دلیل اینكه فاقد كلسترول است و اسیدهای چرب غیر اشباع بالایی دارد به روغن حیوانی یا جامد نباتی ارجحیت دارد.
این كارشناس تغذیه با اشاره به این كه ماهی های چرب مثل ماهی آزاد، كاد، كپور و همچنین روغن زیتون و مغزها از منابع بسیار خوب روغن هستند، گفت: روغن ماهی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا 3 و روغن زیتون به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد اسید اولئیك برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.
وی توصیه كرد: مواد لبنی چرب و گوشت پرچربی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب اشباع موجب افزایش كلســترول خون و بروز بیماریهای قلبی و عروقی می شوند بنابراین مصرف این مواد را تا حد امكان محدود شود.
حاجی میرزاده با بیان این كه افزایش كلسترول خون از مهمترین عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است، توصیه كرد: بی تحركی و افــــزایش وزن سبب افزایش چربی خون می شود بنابراین با انجام دادن ورزش هایی همچون پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری وزن خود را كنترل كرده و چربی خون را كاهش دهید.
بازگشت به صفحه نخست