مدیرکل امور تعاونیها و نظام بهرهبرداری امور عشایر کشور گفت: عشایر 20 درصد گوشت کشور را تولید میکنند.
به گزارش لقمه، حسن ایرانپاک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با اجرای طرح پرواربندی امانی، میانگین لاشه دام هر بره حداقل 20 کیلوگرم افزایش پیدا میکند.
وی اظهار کرد: یک چهارم تولید گوشت که حدود 20 درصد کشوری باشد در اختیار عشایر بوده که این رقم بسیار بالایی است.
ایرانپاک با بیان اینکه طرح پرواربندی برای اینکه اثبات بشود چند استان را به عنوان پایلوت قرار دادهایم، ادامه داد: از دو سال پیش ابتدا در خراسان رضوی و خراسان شمالی و امسال هم پنج استان دیگر آموزش میبینند.
مدیرکل امور تعاونیها و نظام بهرهبرداری امور عشایر کشور اضافه کرد: هر خانواده عشایر به اندازه 10 برابر مصرف خود تولید دارند.
ایرانپاک با بیان اینکه در طرح پرواربندی امانی تشکلهای عشایری تسهیلاتی از صندوق عشایر در اختیارشان گذاشته میشود، گفت: تشکلها به صورت قرضالحسنه با عشایر قرارداد میبندند که در آن تشکلهای عشایری 60 درصد تسهیلات را به صورت علوفه به عشایر برای مصرف دامهایشان میدهند و 40 درصد هم به صورت نقدی برای پول دارو و سایر به آنها داده میشود تا مجبور نشوند از دلالان قرض بگیرند.
وی با بیان اینکه سالانه بین 200 تا 228 هزار تن گوشت وارد کشور میشود که هزینه آن نزدیک به 4000 میلیارد تومان است، گفت: تعهد میدهیم با اجرای این طرح در همان سال اول 20 هزار تن به تولید کشور اضافه کنیم.
ایرانپاک گفت: با اجرای طرح پرواربندی امانی و طرح انتخاب نژاد برتر یک سوم دام حذف میشود که باعث تنفس مراتع میشود.
مدیرکل امور تعاونیها و نظام بهرهبرداری امور عشایر کشور تصریح کرد: طرح انتخاب نژاد برتر نیز در همه استانهای پایلوت انجام میگیرد.
ایرانپاک با بیان اینکه طرح پرواربندی برای 15 هزار رأس دام لرستان انجام شده است، گفت: طرح تلقیح مصنوعی اولین بار در لرستان انجام شده است.
بازگشت به صفحه نخست