عشایر 20 درصد گوشت کشور را تولید می‌کنند


مدیرکل امور تعاونی‎ها و نظام بهره‎برداری امور عشایر کشور گفت: عشایر 20 درصد گوشت کشور را تولید می‎کنند.

به گزارش لقمه، حسن ایران‎پاک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با اجرای طرح پرواربندی امانی، میانگین لاشه دام هر بره حداقل 20 کیلوگرم افزایش پیدا می‎کند.

وی اظهار کرد: یک چهارم تولید گوشت که حدود 20 درصد کشوری باشد در اختیار عشایر بوده که این رقم بسیار بالایی است.

ایران‎پاک با بیان اینکه طرح پرواربندی برای اینکه اثبات بشود چند استان را به عنوان پایلوت قرار داده‎ایم، ادامه داد: از دو سال پیش ابتدا در خراسان رضوی و خراسان شمالی و امسال هم پنج استان دیگر آموزش می‎بینند.

مدیرکل امور تعاونی‎ها و نظام بهره‎برداری امور عشایر کشور اضافه کرد: هر خانواده عشایر به اندازه 10 برابر مصرف خود تولید دارند.

ایران‎پاک با بیان اینکه در طرح پرواربندی امانی تشکل‎های عشایری تسهیلاتی از صندوق عشایر در اختیارشان گذاشته می‎شود، گفت: تشکل‎ها به صورت قرض‎الحسنه با عشایر قرارداد می‎بندند که در آن تشکل‎های عشایری 60 درصد تسهیلات را به صورت علوفه به عشایر برای مصرف دام‎هایشان می‎دهند و 40 درصد هم به صورت نقدی برای پول دارو و سایر به آن‎ها داده می‎شود تا مجبور نشوند از دلالان قرض بگیرند.

وی با بیان اینکه سالانه بین 200 تا 228 هزار تن گوشت وارد کشور می‎شود که هزینه آن نزدیک به 4000 میلیارد تومان است، گفت: تعهد می‎دهیم با اجرای این طرح در همان سال اول 20 هزار تن به تولید کشور اضافه کنیم.

ایرا‎ن‎پاک گفت: با اجرای طرح پرواربندی امانی و طرح انتخاب نژاد برتر یک سوم دام حذف می‎شود که باعث تنفس مراتع می‌شود.

مدیرکل امور تعاونی‎ها و نظام بهره‎برداری امور عشایر کشور تصریح کرد: طرح انتخاب نژاد برتر نیز در همه استان‎های پایلوت انجام می‎گیرد.

ایران‎پاک با بیان اینکه طرح پرواربندی برای 15 هزار رأس دام لرستان انجام شده است، گفت: طرح تلقیح مصنوعی اولین بار در لرستان انجام شده است.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۰ آذر
کدخبر:5814منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۲ بيست آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-5814.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر