رییس بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: طرح تحقیقاتی توسعه کشت پاییزه چغندرقندر برای نخستین بار در 850 هکتار از دشت های گرم استان به اجرا درآمد.
به گزارش لقمه، ˈمسعود احمدیˈ روز یکشنبه به ایرنا افزود : این طرح در جهت امکان توسعه کشت پاییزه چغندر قند در خراسان رضوی با توجه به محدودیت های منابع آبی و مانند آن انجام شده است.
وی اظهار داشت: این محصول در استان های خراسان همواره از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده چنانکه 10 کارخانه چغندرقند در این سه استان فعال است و در صورت آبیاری کامل، راندمان محصول تولیدی بیش از دو برابر کنونی می شود.
وی با بیان اینکه در10 تا 15 سال گذشته بر روی این موضوع بررسی های لازم انجام شد، گفت: نتایج حاکی ازآن بود که امکان کشت پاییزه این محصول به جای بهاره وجود دارد ضمن آنکه کیفیت و عیار آن در سطح بالا حفظ می شود.
احمدی افزود: در اجرای این طرح مصرف آب بیش از 50 درصد کاهش دارد و خسارت آفات از جمله پوسیدگی و ˈنماتدˈ ریشه و علف های هرز هم کاهش قابل توجهی یافت ضمن آنکه اشتغال در دو بخش کشاورزی و فعالیت کارخانجات و طول بهره برداری آن ها افزایش می یابد.
وی ادامه داد: بر این مبنا تصمیم به عملیاتی کردن این کشت گرفتیم و از کشاورزان و کارخانجات قند درخواست شد تا این کشت را به عنوان شیوه جدید استفاده کنند که امسال یکی از کارخانجات قند با همکاری کشاورزان 850 هکتار از اراضی استان را به این کشت اختصاص داده است.
وی ادامه داد : پیش از این کشت پاییزه در برخی مناطق چون خوزستان به صورت آزمایشی اجرا شده بود اما کیفیت محصول بسیار پایین بود اما در این طرح تحقیقاتی کیفیت محصول بالا است و فعلا برای مناطق گرم استان پیش بینی شده و در بخش هایی از رشتخوار، تربت حیدریه و مانه و سملقان اجرا شده است.
وی با بیان اینکه کل سطح زیر کشت چغندر قند هم اینک در استان حدود 15 هزار هکتار است، گفت: تا حدود شش سال قبل این میزان 45 هزار هکتار بود که به علت هزینه های بالای داشت و برداشت و نیز واردات غیراصولی عملا این سطح زیر کشت کاهش محسوسی یافت.
وی با اشاره به اهمیت کاهش هزینه ها اظهار داشت: امسال به منظور کاهش هزینه ها در هکتار برای نخستین بار در کشور برداشت مکانیزه این محصول در استان البته در سطحی محدود انجام شد که با موفقیت همراه بود.
بازگشت به صفحه نخست