اعضای انجمن صنفی کارفرمایی گاوداران شیرده استان تهران در دیداری با رییس مجلس شورای اسلامی مشکلات خود را برای تامین شیر مورد نیاز کشور و تعیین قیمت این کالای اساسی مردم مطرح کردند.
به گزارش لقمه،«علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی که برای سرکشی به حوزه انتخابیه خود به استان قم سفر کرده است، روز یکشنبه دیداری با اعضای انجمن صنفی کارفرمایی گاوداران شیرده داشت.
محمود تاجیک از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی گاوداران شیرده استان تهران در این باره گفت: فشار بر صنعت دامداری از سال 1389 آغاز شد به طوری که در نیمه سال 90، قیمت شیر به صورت دستوری 630 تومان اعلام شد و این در حالی بود که قیمت تمام شده شیر برای دامداران 840 تومان برآورد شد.
وی افزود: بعد از گذشت حدود پنج ماه قیمت شیر به 750 تومان افزایش یافت؛ در این زمان از طریق کارشناسان مورد اعتماد در بهمن ماه 90 قیمت تمام شده شیر 996 تومان اعلام شد که گاوداران از فروردین 91 آماده شروع فروش شیر خود به کارخانجات با همین قیمت بودند.
تاجیک یادآور شد: تفاهم نامه ای بین وزارت صنعت، معدن و تجارت منعقد شد که براساس آن قرار بود علوفه دامداران تا پایان فروردین امسال با ارز 1226 تومان تامین شود اما بسیاری از دامداران سراسر کشور بخش اعظمی از علوفه خود را دریافت نکردند که این موضوع در مناطق دورافتاده و محروم مشهودتر است.
این عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی گاوداران شیرده استان تهران با تاکید بر اینکه همزمان با افزایش قیمت علوفه بسیاری از دامداران تحت فشار قرار گرفتند، ادامه داد: در این شرایط دامداران مجبور شدند بسیاری از گاوهای شیری خود را روانه کشتارگاه کنند.
وی افزود: در دولت جدید قرار شد علوفه دامداران تامین شود و کارخانجات نیز شیر را با افزایش 15 درصدی و با قیمت 1458 تومان از دامدار خریداری کنند و ما اعلام کردیم حتی حاضر هستیم شیر را با قیمت 1350 تومان در اختیار کارخانجات قرار دهیم.
تاجیک تاکید کرد: در جلسه ای با وزیر صنعت، معدن و تجارت توافق شد با توجه به شرایط کشور هیچگونه افزایش قیمتی در محصول شیر صورت نگیرد مشروط بر اینکه دولت نیز علوفه دامدار را تامین کند.
این عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی گاوداران شیرده استان تهران با بیان اینکه ادامه تولید شیر از سوی دامداران به معنای سوده بودن صنعت دامداری نیست، گفت: فعالان این بخش عاشق کار خود هستند.
وی همچنین به وعده دولت برای کمک 600 میلیارد تومانی به دامداران اشاره کرد و گفت: با تایید معاون اول رییس جمهوری مقرر شد این مبلغ به عنوان یارانه در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد، اما هفته گذشته در جلسه ستاد تنظیم بازار به ما اعلام کردند این مبلغ به 450 میلیارد تومان کاهش یافته است.
تاجیک تاکید کرد: با پیگیری های صورت گرفته مشخص شد معاونت راهبردی رییس جمهور از این موضوع اطلاعی ندارد و نامه ای مبنی بر پرداخت یارانه 450 میلیارد تومانی به دامداران به این معاونت ارسال نشده است.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی گاوداران شیرده استان تهران در پایان گفت: ما موافق آزادسازی قیمت شیر هستیم و در این شرایط علوفه خود را با ارز آزاد تامین می کنیم. همچنین حاضر هستیم شیر با قیمت 1350 در اختیار کارخانجات لبنی قرار دهیم.
رییس مجلس شورای اسلامی پس از استعماع مشکلات این انجمن صنفی، گفت: اگر قیمت شیر آزاد شود در مقابل باید به منظور کاهش قیمت شیر مصرفی مردم، یارانه در اختیار کارخانجات لبنی قرار گیرد.
لاریجانی گفت: باید مشکل قیمت شیر به طوری که هم به نفع مصرف کننده و هم به صرفه برای دامدار باشد در نظر گرفته شود.
نماینده مردم قم در مجلس نهم با بیان اینکه ملاحظه رییس جمهور برای عدم افزایش قیمت شیر به دلیل این است که محصول شیر با سلامت مردم در ارتباط است، گفت: اگر قیمت شیر آزاد شود باید یارانه آن در اختیار کارخانجات لبنی قرار گیرد تا قیمت تمام شده این محصول برای مردم کاهش یابد.
بازگشت به صفحه نخست