یک متخصص داخلی گفت: یکی از دلایل مهم خون ریزی معده مصرف خودسرانه مسکنها به ویژه آسپرین است.
به گزارش لقمه، دکتر علیرضا رحمانی با بیان اینکه مسکنها به دو دسته مسکنهای غیراستروئیدی و استروئیدی تقسیم میشوند، اظهار کرد: برخی مسکنها خاصیت ضد التهاب، ضد درد و تب بر دارند و برخی دیگر تنها درد را تسکین میدهند اما خاصیت ضدالتهابی ندارند.
وی با بیان اینکه مسکن آسپرین در دسته مسکنهای ضد التهاب و ضد درد قرار میگیرد، افزود: اگرچه آسپرین خاصیت ضد درد دارد اما مصرف خودسرانه آن به ویژه در افرادی که به ناراحتیهای گوارشی مبتلا هستند ممکن است منجر به خونریزی معده شود.
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه افرادی که زمینه شکل گیری بیماری آسم در آنها مشاهده شده یا دچار تنگی نفس هستند در صورت مصرف آسپرین باید محتاط عمل کنند، خاطرنشان کرد: در صورت مصرف خودسرانه مسکن آسپرین احتمال افزایش حساسیتها و تشدید بیماری آسم در این بیماران وجود دارد.
رحمانی با بیان اینکه مصرف خودسرانه برخی از مسکنها بر فعالیت کلیهها اثرات منفی میگذارد، افزود: این مسکنها منجر به نارسایی کلیه در بیماران کلیوی میشود بنابراین در مصرف مسکنها باید محتاطانه عمل کرد و باید از مصرف خود سرانه آنها پرهیز شود.
وی با تاکید بر اینکه در مصرف مسکنها نباید زیاده روی شود و تعادل باید رعایت شود، ادامه داد: برای تسکین دردهای ناگهانی مانند سردرد یا کمردردهای معمولی یک یا دو بار مصرف مسکن در روز مشکل خاصی برای فرد ایجاد نمیکند.
این فوق تخصص بیماریهای گوارشی تصریح کرد: اما در صورتی که شرایط بیماری فرد حاد بود و مصرف مسکنها در تسکین درد مفید واقع نشدند لازم است از مصرف خودسرانه این مسکنها پرهیز شود و بیمار حتما به پزشک مراجعه کند.
رحمانی با اشاره به اینکه یکی از دلایل مهم خونریزی معده مصرف خودسرانه مسکنها به ویژه آسپرین است، گفت: مصرف آسپرین از سرطان روده یا کسیه صفرا جلوگیری میکند اما به هر حال باید توجه داشته باشیم که مصرف مسکنها برای تسکین هر دردی مناسب نیست، برای نمونه بیشتر آسپرین را برای کسانی توصیه میکنیم که به ناراحتیهای قلبی و انسداد عروق کرونر مبتلا هستند.
وی با بیان اینکه در خصوص مضررات مسکنها باید اطلاع رسانیهای لازم صورت گیرد، تصریح کرد: بیماران نمیدانند مصرف خودسرانه مسکنها چه عوارضی دارد و باید در خصوص افزایش سطح آگاهی مردم تلاش کرد.
این متخصص داخلی خاطرنشان کرد: با توجه به این که مصرف مسکنها به صورت خودسرانه مضر است اما داروخانهها این داروها را به راحتی در دسترس مردم قرار میدهند. لازم است که مسوولان داروخانهها تنها در صورت وجود نسخه پزشک به بیمار مسکن تحویل دهند.
بازگشت به صفحه نخست