لقمه: شیشلیک واژهای تركی به معنای کباب سیخی است و تقریبا در منوی غذای اکثر رستورانهای خارجی پیدا میشود.
مواد لازم:
گوشت راسته
گوسفندی با استخوان
600 گرم
پیاز
دو عدد
آب لیمو
1/3پیمانه
فلفل دلمهای
یك عدد
روغن زیتون
نصف پیمانه
کره
50 گرم
زعفران دمکرده
یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل
به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه شیشلیک باید از گوشت راسته یا فیله گوساله یا گوسفند استفاده کرد. نکته قابل توجه برای شیشلیک خوب، انتخاب گوشت آن است که باید نرم باشد
یا اینکه به وسیله گردوهای مخصوص نرم کننده گوشت نیز می توان گوشت را ترد و نرم کرد.
ولی بهتر است گوشت را با آب پیاز و فلفل 24 ساعت قبل آماده و نرم کرد، چرا که
انواع کباب باید در عین پختگی زیاد خشک نشود. گوشت را تقرﻳﺒﺄ به قطر دو سانتی
متر می بریم و شکل آن نیز لازم نیست منظم باشد سپس پیاز را نرم رنده می
کنیم و روغن زیتون و فلفل را با پیاز رنده شده مخلوط می کنیم و گوشت را در
این مایه می خوابانیم.
سپس قطعات گوشت را به ترتیب به سیخ باریک و بلند بکشید و
مانند کباب معمولی روی آتش بپزید. کباب را باید آبدار بردارید و در ظرف مناسب گذاشته روی آن کره بریزید.
نکته: برخی برای نرم کردن گوشت از کیوی استفاده می کنند. برای این کار برای هر صد گرم گوشت یک قاشق سوپخوری کیوی خرد
شده با پیاز رنده شده مخلوط کنید و نیم ساعت قبل از کباب کردن گوشت را در
این مایه بخوابانید.