سازمان غذا و دارو مسوول نظارت بر مواد افزودنی و نگهدارنده میوه ها نیست


مدیرکل نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت، این سازمان در بحث نظارت بر موادغذایی و افزودنی مسوولتی ندارد و فقط مقدار استفاده از گاز اتیلین را برای نگهداری و ماندگاری بیشتر تعیین می کند.

به گزارش لقمه، «هدایت حسینی» درباره استفاده از گاز اتیلن در میوه های موز، گوجه فرنگی و کیوی افزود: سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت فقط تعیین کننده مقدار استفاده از این گاز در میوه های وارداتی است، در حالیکه نظارت بر مواد افزودنی و نگهدارنده میوه های وارداتی برعهده جهاد کشاورزی است.

وی افزود: مسوولان جهاد کشاورزی سوءتفاهمی پیرامون سهل انگاری وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در این زمینه بوجود آوردند که موجب شد برخی رسانه ها چهره ضعیفی از سازمان غذا و دارو در این زمینه داشته باشند.

حسینی در واکنش به مصاحبه معاون فنی حفظ نباتات سازمان وزارت جهاد کشاورزی درباره ضعف نظارت وزارت بهداشت بر محصولات کشاورزی گفت: در زمینه کد 16 رقمی محصولات کشاورزی، هنوز جهاد کشاورزی این موضوع را به صورت مستقیم به وزارت بهداشت و سازمان غذا و داور اعلام نکرده است.

گاز اتیلن، نوعی هورمون گیاهی کاملا بی خطر است که به صورت طبیعی در خود میوه ها یافت می شود که صددرصد طبیعی است و مشکلی برای مصرف کننده ایجاد نمی کند.

زمانی که گاز اتیلن با میوه ها تماس پیدا می کند، باعث تبدیل برخی قندهای نامحلول موجود در میوه به قندهای محلول می شود در اثر این تماس، پوست میوه ها کمی نرم تر خواهد شد.

اتیلن می تواند مقداری از پکتین سطح میوه را برساند و در نتیجه، بافت میوه را نرم تر کند و در واقع هورمون اتیلن، با بازی کردن نقشی آنزیمی در تماس با میوه ها، باعث نرم تر شدن آنها و افزایش قندهای مونوساکارید می شود.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۲ دي
کدخبر:6040منبع:پایگاه اطلاع رسانی سازمان غذا و داروتاریخ انتشار:۱۳۹۲ بيست و دوم ديلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-6040.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر