واردات برنج‌های بی‌کیفیت به ایران متوقف شد


مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو از کدگذاری و شناسنامه‌دار کردن برنج‌های وارداتی به منظور ردگیری از طریق کد ۱۶ رقمی مندرج در کسیه‌های برنج خبر داد و گفت: واردات برنج‌های بی‌کیفیت به ایران متوقف شد.

به گزارش لقمه، جلسه سوم کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی غذایی بازرگانی تهران با حضور هدایت حسینی مدیرکل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره برنج‌های وارداتی برگزار شد که محمد هاشمی مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو درباره جزییات این جلسه به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در این جلسه آقای حسینی به عنوان کسی که حساسیت زیادی روی سلامت برنج‌ها داشتند تا نقصان‌ها برطرف شود مورد قدردانی قرار گرفتند.

وی ادامه داد: در این جلسه مدیرکل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه بحث برنج از سال 87-88 شروع شد و کمیسیون کشاورزی و بهداشت و درمان مجلس تصمیم به سامان دادن برنج گرفتند، طبعاً وزارت بهداشت به عنوان یکی از ارکان سلامت، برنامه‌ریزی خود را نیز شروع کرد.

هاشمی با اشاره به دیگر صحبت‌های مدیرکل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره واردات بی‌رویه برنج که وقت و انرژی زیادی از سازمان ملی استاندارد و دانشگاه علوم پزشکی به عنوان ارگانهایی که گمرک از آنها استعلام می‌نمود می‌گرفت، چرا که از برنج‌های وارداتی قانونی هر یک می‌بایست به صورت مستقل نمونه‌برداری می‌کردند و در آزمایشگا‌ه‌های سازمان استاندارد سازمان غذا و دارو بررسی می‌کردند، بیان داشت: براین اساس سازمان غذا و دارو با طرح «تشدید نظارت بر برنج و ارتقای سلامت برنج» سه کار مهم انجام داد که تا حدی تاثیر مثبت داشت.

مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو گفت: براساس طرح «تشدید نظارت بر برنج و ارتقای سلامت برنج»، کنترل برنج وارداتی نه تنها از گمرک بلکه از مبداء انجام می‌شود و از این پس نیز جلوی واردات برنج‌های وارداتی بی‌کیفیت گرفته می‌شود بطوریکه استفاده از برنج‌های با برندهای بین‌المللی و مشهور کشورهای مبداء‌ (هند و پاکستان) که به کشورهایی مانند کانادا و آمریکا برنج صادر می‌کنند استفاده خواهد شد.

هاشمی به کدگذاری و شناسنامه‌دار کردن برنج‌های وارداتی به منظور ردگیری از طریق کد 16 رقمی مندرج در کسیه‌های برنج که از تولید کننده - سیر گمرکی - قانونی یا غیرقانونی بودن و حتی بسته‌‌بندی را مشخص می‌کند، اشاره کرد و افزود: کاهش حد مجاز سرب کادیوم و آرسنیک برنج‌های وارداتی نیز تا حد 20 درصد نیز صورت می‌پذیرد.

مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو به نتیجه نهایی جلسه کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی غذایی بازرگانی تهران نیز اشاره کرد و گفت: در این نتیجه نهایی معلوم شد که برنج‌های وارداتی از مبادی گمرکی سالم هستند، برنج تولیدی در ایران هیچ ضایعه‌ای ندارند و مشکل اصلی برنج‌های کشور؛ برنج‌های قاچاقی هستند که نوع و محل بسته‌بندی و طریقه بسته‌بندی‌ آنها مشخص نیست و در نهایت برنج ایرانی باید در جایگاه واقعی خود قرار گیرد.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۲ دي
کدخبر:6045منبع:تسنیمتاریخ انتشار:۱۳۹۲ بيست و دوم ديلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-6045.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر