لقمه: خلال پلو یکی از غذاهایی است که نه تنها در دامغان بلکه در خیلی از شهرهای ایران طبخ میشود و بسیار خوشمزه است.
مواد لازم
برنج آبکش شده 4 پیمانه
گوشت چرخ کرده قلقلی 300 گرم
خلال هویج 200 گرم
خلال پرتقال 50 گرم
خلال پسته 100 گرم
خلال بادام 200 گرم
شکر 100 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
زعفران دم کرده غلیظ 2 قاشق غذاخوری
روغن حیوانی 200 گرم
نمک، فلفل، ادویه به میزان لازم
روش تهیه
* گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه و نمک مخلوط کرده کاملاً ورز دهید و از آن قلقلی های کوچک تهیه کنید و در روغن تفت دهید.
* سپس آنها را با نصف پیمانه آب روی حرارت ملایم بپزید.
* در آخر برنج دم کرده را در دیس کشیده و روی آن را با خلالهای آماده و کوفته قلقلی تزئین نمایید.
تهیه خلال پرتقال
100 گرم خلال پرتقال را با دو پیمانه آب روی حرارت قرار دهید پس از ده دقیقه جوشیدن آن را آبکش نموده و مجدداً با دو پیمانه آب روی حرارت قرار دهید. این عمل را سه مرتبه تکرار کنید و در مرحله چهارم 200 گرم شکر را با 1 پیمانه آب اضافه کرده و هنگامی که شربت کمی غلیظ شد شعله را خاموش نمایید.
خلال بادام
بادامها را نیم ساعت در آب جوش خیس نموده و سپس با مقداری روغن سرخ کنید.
خلال پسته
بهتر است به مدت نیم ساعت با 3 قاشق گلاب خیس کرده و آن را سرخ نکنید و به همان صورت روی برنج استفاده نمایید.
خلال هویج
میتوانید هویجها را آبپز کرده، سپس به سلیقه خودتان آنها را خلال کنید و با کمی روغن تفت دهید.
پیاز
پیازها را نیز به صورت هلالی خلال نموده و در ظرفی که روغن داغ کردهاید، آنها را سرخ کنید. توجه داشته باشید که هرچه روغن بیشتر و حرارت کمی تند باشد، پیاز داغ شما عسلیتر شده و رنگ بهتری خواهد داشت. پس از سرخ شدن حتماً پیاز داغها را درون یک آبکش فلزی یا حوله کاغذی قرار دهید تا هم روغن اضافی آن گرفته شود و هم پیاز داغ برشته تر شود.