غذاهای مرگ ‌آور، مهمان سفره ایرانی ‌ها


«شکم سیر باشد، چه گندم چه جو» این اصطلاحی است که ما ایرانی‌ها صدها سال قبل، برای لزوم قناعت‌ورزی تکرار کرده‌ایم، اما این روزها دیگر نه‌ فقط مهم است شما چه می‌خورید، بلکه این که شما چه چیزی نمی‌خورید، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به گزارش لقمه، این که شکم با چه چیزی سیر می شود، اولویت بسیار مهمی است که بسیاری از شهروندان ایرانی آن را فراموش کرده اند و معمولا نیز الگوی تغذیه ای که پی می گیریم، با الگوی غذای سالم، تفاوت معناداری دارد.

جالب است بدانید هم اکنون از هر سه مرد ایرانی، یک مرد به پوکی استخوان و از هر دو زن، یک زن به پوکی استخوان مبتلاست 80 درصد کودکان نیز در سنین مدرسه، کمبود کلسیم دارند و 23 درصد ایرانی ها هم به سوءتغذیه مبتلا هستند.

اینها آمارهای رسمی است که روز گذشته، معاون وزیر بهداشت به آن اشاره کرده و مرور دوباره این گفته ها نشان می دهد تا چه میزان، تعریف غذای سالم بین مردم و کارشناسان، متفاوت است.

بنا بر آمارهای رسمی، ما ایرانی ها دو برابر متوسط جهانی نمک مصرف می کنیم و با این حال انتظار داریم با این وضع، آمار انواع سکته های قلبی و مغزی افزایش پیدا نکند.

ما ایرانی ها کمترین میزان مصرف میوه و سبزی را در جهان داریم، در حالی که در کشورهای توسعه یافته، هر فرد روزانه پنج واحد میوه و سبزی مصرف می کند.

افزون بر این، 49 درصد زنان و 39درصد مردان ایرانی به دلیل تغذیه ناسالم، اضافه وزن دارند و با وجود این نیز انتظار داریم آمار بیماری هایی مثل دیابت و سرطان کاهش پیدا کند البته شاید عده ای عنوان کنند که بیان این آمارها، ممکن است حس ناامیدی به شهروندان منتقل کند؛ ولی بیان نکردن این واقعیت های تلخ نیز نوعی کتمان حقیقت و سرپوش گذاشتن روی معضلی است که می تواند سلامت شهروندان ایرانی را بیش از پیش تهدید کند و شرایط تغذیه ایرانی ها را از وضع هشدار فعلی به وضع وخیم برساند.





بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۴ دي
کدخبر:6070منبع:جام جمتاریخ انتشار:۱۳۹۲ بيست و چهارم ديلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-6070.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر