این غذا به کُبه بلغور نیز مشهور است. در ادامه، مواد لازم و روش تهیهی آن را فرا می گیرید.
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر
بلغور گندم آسیاب شده 500 گرم
گوشت چرخ کرده بدون چربی 500 گرم
سیر له شده 3 حبه
آرد سفید 2 قاشق غذا خوری
پیاز خرد شده 2 عدد
پودر زیره 1 قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه به دلخواه
زرد چوبه نصف قاشق چای خوری
روغن به میزان لازم برای سرخ کردن کبه ها
مواد لازم برای داخل کبه
پیاز خرد شده 2 عدد
روغن 3 قاشق غذا خوری
گوشت چرخ کرده 250 گرم
نمک و دارچین به دلخواه
صنوبر یا خلال بادام یک چهارم پیمانه
فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه
* بلغور گندم را 4 ساعت در آب خیس کنید و آبکشی کنید تا آب آن کاملاً گرفته شود.
* گوشت چرخ کرده، سیر، پیاز، پودر زیره، نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه را با آرد مخلوط کنید.
* سپس بلغور گندم را بیفزایید و همهی مواد را در مخلوط کن بریزید تا خمیری یکدست به دست آید.
* سپس با دست کمی خمیر را ورز دهید و آن را 30 دقیقه در یخچال بگذارید.
* برای آماده کردن مواد داخل کبه، پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید و سپس گوشت چرخ کرده را بیفزایید و بگذارید با حرارت ملایم تفت بخورد تا آنجا که آب گوشت بخار شود.
* سپس دارچین، نمک و فلفل را بیفزایید و پس از کمی تفت صنوبر یا خلال بادام را اضافه کنید.
* سپس مواد را از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملاً خنک شود.
* از خمیر بلغور و گوشت به اندازهی یک توپ کوچک بردارید و وسط آن را باز کنید از مواد آماده شدهی داخل کبه، به اندازهی یک قاشق چای خوری در وسط خمیر بگذارید و خمیر را به شکل بیضی درآورید.
* کبه های آماده شده را در یک سینی آرد پاشیده شده، بچینید. این کار را ادامه دهید تا همهی خمیر و مواد تمام شود.
* سپس کبه ها را در روغن فراوان سرخ کنید تا کاملاً برشته شود.
نکته
1- بلغور آسیاب شده کمک میکند تا خمیر یکدست شود.
2- برای نگهداری، کبه ها را میتوانید بعد از چیدن در سینی داخل فریزر بگذارید و بعد از یخ زدن داخل کیسه فریزر به مدت طولانی نگه دارید.
3- به جای خیس کردن بلغور میتوان آن را یکی دو جوش داده و بعد استفاده کنید.
4- برای پیدا کردن طعم اصلی این غذا از زردچوبه برای سرخ کردن گوشت استفاده نکنید و فقط به دارچین اکتفا کنید.
سهیلا محسنی نژاد