چربی و قند خون بالا عامل گزگز و خواب‌رفتگی پاست


یک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات گفت: چربی خون و قندخون بالا و همچنین غلظت بالای خون باعث گزگز، مورمور شدن و خواب‌رفتگی پا می‌شود و به هنگام خواب، کف پا بسیار داغ می‌شود و فرد را بیدار می‌کند.

به گزارش لقمه، آریا شیخ‌مظفر در گفت‌وگویی  در پاسخ به پرسش اسد رجبی یکی از شهروندان در مورد علت گزگز و بی‌حسی در دست و پا گفت: گزگز، بی‌حسی و مور مور شدن در پا علت مختلفی دارد اما در تماس با بیمارانی که به این علائم دچار می‌شوند عواملی مانند بالا بودن چربی خون و افزایش غلظت خون بیش از سایر عوامل مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد: افزایش غلظت خون در بیمارانی که دخانیات مصرف می‌کنند نیز دیده می‌شود و قند خون نیز در صورتی که بالا باشد می‌تواند اعصاب محیطی و نوروپانتی‌های حسی را که به اعصاب حسی معروف هستند درگیر کند.

شیخ مظفر گفت: علایم گزگز پا به دلیل چربی خون بالا شامل خواب‌رفتگی دست و پا به هنگام استراحت کردن یا زمانی که در محیطی می‌نشیند و سریعاً احساس خواب رفتگی دست و پا می‌کند. همچنین به هنگام خواب کف پا بسیار داغ می‌شود و فرد را بیدار می‌کند. از دیگر علائم گزگز پا به دلیل چربی خون، درد در ناحیه ساق پا است.

وی ادامه داد: همین علائم در گزگز پا به دلیل غلظت خون بالا نیز دیده می شود. اما در بیمارانی که قند خون بالا دارند و دیابت آنها شناخته شده یا ناشناخته است به صورت سوزش و بی‌حسی در دست و پا بروز می‌کند.

شیخ مظفر ادامه داد: این دردها معمولاً شبانه است و در افرادی که سابقه قند خون طولانی مدت دارند دیده می‌شود این افراد حتماً نباید قند خون بالایی داشته باشند بلکه اگر قند خون آنها به مدت طولانی وجود داشته باشد باعث درگیری اعصاب محیطی در آنها می‌شود.

وی تصریح کرد: برای درمان گزگز پا و دست بر اثر قند خون بالا می‌توان با اندازه‌گیری از طریق نوار قند خون آن را تشخیص و درمان کرد. در عامل چربی خون نیز به روش‌هایی که مرسوم است مانند مصرف داروهایی برای کاهش چربی خون می‌توان آن را درمان کرد.

این جراح مغز و اعصاب در مورد گزگز و مور مور شدن در دست‌ها گفت: معمولاً بی‌حسی در انگشتان شست، نشانه و میانی بروز می‌کند که به گیرافتادگی عصب مِدیون مشهور است. درد در کف دست به صورت سوزش و گزگز شبانه است و فرد را بیدار می‌کند.

شیخ مظفر گفت: درگیری عصب در دست معمولاً در سنین میانسالی بروز می‌کند و زمانی که فرد از دستان خود در طول روز بسیار کار می‌کشد و فعالیت‌هایی مانند شست‌وشو، بافتنی و غیره انجام می‌دهد بیشتر می شود.

وی افزود: برای درمان این بیماری نیز انجام یک سری معاینات تشخیص داده می‌شود و حتی گاهی نیاز به جراحی‌های کوچک دارد. 


بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ پنج شنبه ۳ بهمن
کدخبر:6101منبع:فارستاریخ انتشار:۱۳۹۲ سوم بهمنلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-6101.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر