کاهش روند کشت چغندرقند در خراسان رضوی


مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سطح زیرکشت چغندرقند در 20 سال گذشته روند کاهشی داشته است.

به گزارش لقمه، محمد صبور با بیان اینکه سطح زیر کشت چغندرقند در 20 سال گذشته روند کاهشی داشته است، اظهار کرد: چنانچه به منظور افزایش سطح زیر کشت این محصول اقدامات لازم صورت نگیرد کشت سایر محصولات رقیب جایگزین چغندرقند خواهد شد.

وی گفت: مکانیزه کردن روند کشت چغندرقند و همچنین کشت پاییزه این محصول سبب حفظ صنعت قند می‌شود. کشاورزان همواره به دنبال تولید محصولاتی با ضریب مکانیزاسیون بالا و نیروی کارگر کم هستند. چنانچه در جهت مکانیزه کردن و کشت پاییزه چغندرقند اقدامی صورت نگیرد کشت این محصول در استان به حداقل می‌رسد.

صبور افزود: کشت پاییزه چغندرقند در پاییز، انجام و در اواخر بهار برداشت خواهد شد، به این ترتیب محصول از آفات بهاری در امان خواهد ماند.

صبور با بیان اینکه استقبال کشاورزان از طرح کشت پاییزه چغندرقند خوب بوده است، خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح باید متولیان کارخانه قند همکاری کنند و برای کشت پاییزه نیز بذر مناسب در نظر گرفته شود تا بتوانیم در حد وسیعی اقدام به کشت پاییزه این محصول کنیم. در حال حاضر کشت چغندرقند مکانیزه است اما برای برداشت این محصول به دستگاه‌های کمباین پیشرفته نیاز داریم.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: امسال برای اولین بار محصول 150 هکتار از اراضی چغندرقند با کمباین خودکششی برداشت شد. حفظ محصول چغندرقند علاوه بر کارخانه‌های قند به شرکت‌های خدمات مکانیزه نیز بستگی دارد. به دلیل هزینه بالای دستگاه‌های کمباین، کشاورزان قادر به خرید آن نیستند و شرکت‌های خدمات مکانیزه باید در این زمینه همکاری کنند.

وی ادامه داد: کمبود منابع آب نیز یکی از عواملی است که بر کاهش سطح زیرکشت بهاره این محصول بسیار تاثیر گذاشته است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از پایان برداشت چغندرقند در استان خبر داد و اظهار کرد: برداشت چغندرقند از سطح 16 هزار هکتار از مزارع به پایان رسید. از سطح مذکور 670 هزار تن چغندرقند برداشت شده که به 8 کارخانه قند فعال استان تحویل داده شد.

وی به کاهش سطح کشت چغندرقند بهاره در خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه محصولات رقیب در کشت بهاره مانند گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی و به خصوص ذرت علوفه‌ای در چند سال اخیر از مزیت اقتصادی بهتری برخوردار بوده‌اند، بسیاری از کشاورزان به تغییر الگوی کشت اقدام کرده‌اند.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ شنبه ۵ بهمن
کدخبر:6111منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۲ پنجم بهمنلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-6111.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر