مصرف داروی تب‌بُر عامل شیوع آنفلوآنزا است


بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف داروهای پایین‌آورنده تب در مبتلایان به آنفلوآنزا می‌تواند به قیمت آلوده شدن ده‌ها هزار نفر دیگر که در تماس با این بیماران هستند، تمام شود.

به گزارش لقمه، هرچند تب کردن به طور کلی ناخوشایند و آزاردهنده است اما این فرآیند طبیعی برای بدن مفید است. وقتی بدن به طور طبیعی در طول دوره بیماری تب می‌کند این امر باعث می‌شود که حجم ویروس‌های موجود در بدن بیمار کاهش یابد زیرا قدرت تکثیر ویروس‌ها در درجه حرارت بالا کمتر می‌شود. همچنین تب به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند که بهتر فعالیت داشته باشد.

در این بررسی پزشکان با استفاده از مدل‌های ریاضی به شناسایی تاثیرات گسترده استفاده از داروهای کاهنده تب پرداختند. آنان دریافتند در آنفلوآنزاهای معمولی فصلی مصرف داروهایی همچون ایبوپروفن و استامینوفن برای کاهش تب متداول است. در این صورت بیمار که بر اثر مصرف دارو اندکی بهبود می‌یابد به فعالیت‌های روزانه اجتماعی خود ادامه می‌دهد و در تماس با تعداد بیشتری از مردم، آنها را نیز مبتلا می‌کند و به این ترتیب ده‌ها هزار مورد جدید ابتلا به آنفلوآنزا رخ می‌دهد و حتی آمار تلفات ناشی از این بیماری نیز بیشتر می‌شود.

«دیوید ایارن»، محقق این مطالعه از دانشگاه مک‌مستر در کانادا گفت: افراد در مواقع ابتلا به آنفلوآنزا برای کاهش تب، دارو مصرف می‌کنند اما باید بدانند این اقدام آنان باعث آلوده شدن افراد دیگر به این ویروس می‌شود.

دیوید ایارن همچنین افزود: از آنجا که تب، حجم ویروس را در فرد بیمار پایین می‌آورد و شانس انتقال بیماری به افراد دیگر را کاهش می‌دهد، مصرف داروهای کاهنده تب به افزایش انتقال ویروس به دیگران کمک می‌کند.

به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، به گفته این محققان در موارد ابتلا به آنفلوآنزا‌ی فصلی، مصرف داروهای کاهنده تب به افزایش پنج درصدی مبتلایان به آنفلوآنزا و مرگ‌ومیر ناشی از آن منجر می‌شود.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ دوشنبه ۷ بهمن
کدخبر:6142منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۲ هفتم بهمنلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-6142.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر