به دلیل نبود ظرفیت کافی در سردخانهها و انبارهای نگهداری محصولات کشاورزی، میزان هدررفت محصول در بخش کشاورزی بالاست.
به گزارش لقمه، هومن لیاقتی، رییس پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: تقویت زیرساختهای فناوری و استفاده از ماشینآلات مناسب در کاهش حجم ضایعات موثر است که باید اعتبارات لازم برای استفاده از فناوری و ماشینآلات روز در بخش کشاورزی اختصاص یابد.
وی یکی از دلایل موفقیت سلفخرها در بازار کشاورزی ایران را برخوردار بودن این افراد از انبار، سیستم حمل و نقل و بازارهای مناسب دانست و گفت: اگر دسترسی به این امکانات در اختیار کشاورزان تقویت شود، شغل کشاورزی سوددهی بیشتری برای آنها خواهد داشت و بازدهی این بخش بالا میرود.
به گفته این کارشناس کشاورزی تعاونیهای روستایی میتوانند در خصوص صنایع تبدیلی و بازاررسانی، نقش موثری ایفا کنند. تعاونیها میتوانند در آموزش و ترویج، روشهای صحیح برداشت، چگونگی نگهداری و بازاررسانی به کشاورزان کمک کنند.
لیاقتی اظهار کرد: استفاده از تکنولوژیهای مناسب در مراحل کاشت، داشت و برداشت میتواند از هدررفت منابع جلوگیری کند.
وی وجود بازار مناسب را زمینه ایجاد صنایع تبدیلی دانست و گفت: اگر بازار مناسبی برای محصولات پیدا نکنیم صنایع تبدیلی بلااستفاده خواهد بود. صنایع تبدیلی باید بر اساس نیاز بازار و صادرات ایجاد شوند.
این کارشناس کشاورزی گفت: نبود صنایع تبدیلی و فرآوری باعث هدررفت محصولات و از بین رفتن منابع بخش کشاورزی میشود.
وی با بیان اینکه کشاورزان در انبارداری و بازاررسانی محصولات با مشکلات جدی مواجه هستند، گفت: نبود صنایع تبدیلی و بازاررسانی مطلوب بعضا باعث ایجاد مشکلاتی در صادرات شده و به مرجوع شدن برخی محصولات انجامیده است.
بازگشت به صفحه نخست