هدررفت محصولات کشاورزی در ایران از مزرعه تا سفره حدود 35 درصد است که میتوان با بهبود فرآیند تولید تا مصرف و سرمایهگذاری در صنایع مرتبط با بخش کشاورزی این ضایعات را کاهش داد.
به گزارش لقمه، ناصر شاهنوشی اظهار کرد: بهبود فرآیند تولید تا مصرف، راهکاری برای کاهش ضایعات بخش کشاورزی است.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که منجر به هدررفت محصولات کشاورزی میشود وجود اشکال در شبکه بازاریابی کشاورزی است که همچنان به شکل سنتی فعالیت میکند.
این کارشناس کشاورزی راهکار دیگر را سرمایهگذاری در صنایع مرتبط با بخش کشاورزی عنوان کرد.
شاهنوشی با بیان اینکه آموزش فعالان بخش کشاورزی به کاهش ضایعات میانجامد، گفت: یکی از مشکلات اصلی این بخش انتقال نیافتن دانش کشاورزی به مزارع به دلیل نبود ارتباط بین کارشناسان و مروجان است.
وی تصریح کرد: کشاورزی خرده مالکی به هدررفت منابع و افزایش ضایعات منجر میشود که میتوان با اصلاح نظام بهرهبرداری، بازدهی را در واحد سطح افزایش داد.
شاهنوشی خاطرنشان کرد: کاهش ضایعات میتواند به امنیت غذایی کمک کند.
وی افزود: کاهش ضایعات زمانی امکانپذیر میشود که به بخش کشاورزی و نقش آن در فرآیند توسعه اقتصادی کشور اعتقاد پیدا کنیم؛ در آن صورت سرمایهگذاریها در بخش کشاورزی به گونهای تنظیم میشود که خود به خود به افزایش بازدهی این بخش و کاهش ضایعات میانجامد.
این استاد دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه در فرآیند کاشت، داشت و برداشت سرمایهگذاری مناسبی صورت نگرفته است، اظهار کرد: وجود کشاورزی سنتی و نبود دانش و فناوریهای روز باعث ایجاد ضایعات در بخش کشاورزی و فعالیتهای پیرامونی این بخش میشود.
شاهنوشی گفت: درآمدهای نفتی ما اعتقاد ما به توانمندیهای کشاورزی را بسیار کمرنگ کرده است.
به گزارش ایسنا، طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی، ضایعات محصولات کشاورزی آفت بزرگی در راستای امنیت غذایی است و با وجود امنیت قابل قبول غذایی در کشور، سالانه 35 درصد از محصولات کشاورزی در فرآیند تولید و عرضه به شکلهای مختلف به ضایعات تبدیل میشوند که این حجم میتواند غذای بیش از 15 میلیون نفر جمعیت را تامین کند!
بازگشت به صفحه نخست