همه چیز درباره افزودنی های سوسیس و کالباس
نکاتی جالب راجع به سوسیس و کالباس


آیا تا کنون به این موضوع فکر کرده اید که چرا گوشت های سرد مانند ( سوسیس ، کالباس ،هات داگ، همبرگر و ... ) می توانند به مدت زیادی نگه داری شوند ؟

به گزارش لقمه، بله مطمئنا به دلیل مواد نگه دارنده ی خاصی می باشد که به آنها اضافه می شود ، نگه دارنده هایی که در عین لذیذ کردن غذا برای سلامتی بسیار مضر هستند .

ارزش غذایی هر 100 گرم سوسیس : 301 کالری
(البته مقدار کالری گفته شده بسته به نوع سوسیس و اندازه آن متفاوت است )

آب 56.4 گرم ، پروتئین 11 گرم ، کربوهیدرات 1.3 گرم ، لیپید 28 گرم، کلسترول 64 میلی گرم ، سدیم 900میلی گرم ، پتاسیم 170 میلی گرم ، منیزیم 11 میلی گرم ، فسفر 173 میلی گرم ، کلسیم 20 میلی گرم ، آهن 1 گرم، ویتامین آ 15 میکرو گرم ، ویتامین ب یک 0.3 میلی گرم ، ویتامین ب دو 0.2 میلی گرم ، ویتامین ب شش 0.1 میلی گرم ، نیاسین 2.4 میلی گرم ، و .....



سوسیس شامل افزودنی های بسیار زیادی می باشد :

گوشت چرخ كرده

نمك ( به دلیل خاصیت ضد باکتری که باعث انسجام بین ذرات تشکیل دهنده سوسیس می شود)

ادویه جات

نگه دارنده هایی که به سوسیس و کالباس اضافه میشوند شامل : نیترات و نیتریت هستند . این دو ماده با کمی پروتئین مخلوط می شوند تا برای مصرف کنندگان آماده شوند .

این دو نگه دارنده از موادی هستند که به مواد سرطان زا مشهور میباشند .

پس چرا با وجود اینکه گفته می شود این دو ماده نگهدارنده سرطان زا هستند باز هم از آنها استفاده می شود ؟
زیرا نیتریت ، نیترات و فسفات ها به علت داشتن خاصیت ضد باكتریایی در عمل آوری مصرف می شوند و به عنوان نگهدارنده، آنتی اكسیدان ،افزایش دهنده ظرفیت اتصال گوشت به آب و حفظ رنگ و طعم سوسیس و كالباس مصرف میگردند. رنگ صورتی گوشت سوسیس و كالباس به علت وجود نیتریت است. (معمولا نیتریت و نیترات بصورت نیتریت و نیترات سدیم مصرف میگردد .) به همین دلیل در کارخانه های ساخت سوسیس و کالباس از این مواد استفاده می کنند .

پزشک بیوشیمی ، ریچارد بلیوا، در کتابی که سال 2005 با نام غذاهایی علیه سرطان به چاپ رسیده است ، می گوید : " مولکول های این عناصر شیمیایی قدرت فوق العاده خطرناکی بر سلول های ژنتیک انسان دارند . در تهیه سوسیس از ماده نگهدارنده نیترات سدیم استفاده می‌شود که می‌تواند به تشکیل مواد شیمیایی موسوم به ترکیبات ان – نیتروسو کمک کند .

این عناصر می توانند جهش هایی را در دی ان ای سلول های ایجاد کنند و باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان شوند بخصوص سرطان روده بزرگ .
در مصرف سوسیس های پخته شده باید دقت بسیاری داشت زیرا مواد تشکیل دهنده این خوراکی بسیار ضعیف و ناپایدار هستند و مخلوط سرخ شده ی این مواد سریعا با میکروب ها تکثیر پیدا می کنند .

سوسیسها باید دارای رنگ ثابت و همچنین دارای انسجام باشند . اگر سوسیسی را که خریداری کرده اید دارای این شرایط نمی باشد مصرف نکنید و حتما هنگام خرید سوسیس به تاریخ تولید و انقضا که بر روی آن درج می شود دقت کنید و همیشه این مواد را داخل فریزر نگه داری کنید .
تمام سوسیس ها سرشار از لیپید هستند و توصیه می کنیم آنها را به صورت مصرف هر روز و دائم نداشته باشید .


مضرات سوسیس و كالباس

نیترات سدیم در بدن انسان تبدیل به مواد سرطانزا می شود .
به همین خاطر معمولا به این فرآورده ویتامین سی اضافه می کنند ، تا از شكل گیری یک ماده خطرناک که در طی عمل گوارش ایجاد می شود ، جلوگیری به عمل آید .


* فسفات ها با ایجاد اختلال در جذب كلسیم در بدن خطر ابتلا به پوكی استخوان را افزایش میدهند.


* سوسیس و كالباس حاوی نمك و چربی زیادی میباشند.

نكته:
سوسیس و كالباس مرغوب یك غذای مناسب میباشد مشروط بر اینكه در مصرف آنها زیاده روی نگردد.

نحوه نگهداری:


سوسیس و كالباس هایی که تازه خریداری می شوند تا 2 روز بعد و نوع خشك آنها تا 5 هفته در یخچال قابل نگهداری است. اما برای نگهداری بیش از 2 روز، سوسیس و كالباس را بهتر است در فریزر نگهداری كنید.

مواد اغذیه ای دیگری نیز مانند : ماهی خشک نمک اندود شده و ادویه‌هایی مانند سسس سویا حاوی همین مقدار ماده شیمیایی هستند و باید در مصرف آنها دقت کرد . 
 



بازگشت به صفحه نخست 

در تاریخ ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۴ اسفند
کدخبر:6312منبع:سلامت نیوزتاریخ انتشار:۱۳۹۲ چهاردهم اسفندلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-6312.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر