یک متخصص تغذیه گفت: برنامه غذایی صحیح خطر ابتلا به بیماریهای شایع دوران سالمندی را کاهش میدهد.
به گزارش لقمه، زهرا اصغری با اشاره به اینکه اضافه وزن، فشار خون بالا، چربی خون بالا و قند خون بالا از مشکلات شایع دوران سالمندی است، گفت: تغذیه صحیح یکی از راههای کنترل مشکلات دوران سالمندی است.
اصغری سکته قلبی و مغزی و سرطانها را از بیماریهای شایع دوران سالمندی عنوان کرد و افزود: سالمندان باید در این دوران کنترل دقیق بر تغذیه خود داشته باشند.
وی افزود: با مصرف کمتر چربی، میزان ابتلا به سرطان روده، پانکراس و پروستات کاهش مییابد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه افزایش سن، باعث کاهش توده عضلانی و سوخت و ساز بدن میشود، تصریح کرد: کاهش سوخت و ساز بدن باعث کاهش مصرف غذا و ایجاد تغییراتی در بدن شده و احتمال سوء تغذیه را افزایش میدهد.
اصغری ادامه داد: در دوران سالمندی آنزیمهای گوارشی و اسید معده کاهش یافته و ظرفیت هضم و جذب غذا، کمتر میشود.
وی اظهار کرد: ابتلا به بیماریهای مزمن، تغییر در احساس طعم، مزه و بو، کاهش ترشح بزاق، کاهش ظرفیت هضم، عدم تحرک، واکنش متقابل غذا و داروهای مصرفی، نگرانیهای روحی و تنهایی، باعث کاهش اشتها در دوران میانسالی میشود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: کاهش قدرت خرید، دشواری تهیه مواد غذایی از بازار و عدم مهارت کافی برای پختن غذا می تواند باعث شود که غذای کافی و کاملی به بدن نرسد.
اصغری مشکلات دندانی را از رایجترین مشکلات در دوران سالمندی دانست و خاطر نشان کرد: با وجود مشکلات دندانی غذاهای نرم برای مصرف انتخاب می شود و برخی از مواد غذایی مورد نیاز بدن از جمله سبزیها و میوههای خام از غذای روزانه حذف میشوند.
بازگشت به صفحه نخست