غذاهای سنتی بسیاری برای مناسبت های ایرانی از قدیم عرف بوده که یکی از آنها غذاهای مخصوص چهارشنبه سوری و خوراکی ها مخصوص آن شب است.
به گزارش لقمه، یکی از این غذاها، رشته پلو با قیمه سیب زمینی است که در همدان در این روز و همچنین در روز اول فروردین به عنوان ناهار روز اول عید کاربرد دارد. در این غذا، رشته پلو و خورش قیمه سیب زمینی را به صورت جداگانه تهیه کرده و آنها را با هم سرو می کنید.
مواد لازم برای تهیه قیمه
مغز ران گوساله یا گوسفند 750 گرم
لپه 100 گرم
پیاز سرخ کرده 2 قاشق غذاخوری
لیموعمانی 4 تا 5 عدد
سیب زمینی 5 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی دو قاشق سوپخوری
روغن به مقدار کافی برای سرخ کردن سیب زمینی
نمک و فلفل به مقدار کافی
چگونگی پخت:
پس از شستن گوشت و لپه، گوشت را ریز کرده سپس با پیاز سرخ کرده و سپس رب گوجه فرنگی را افزوده و کمی سرخ می کنیم. لپه را چندساعت قبل می گذارید درآب خیس بخورداینکار باعث میشود که لپه خام نباشد و هم جلوی نفخ را میگیرد و بعداز آب گیری در آبکش در ظرفی می ریزیم و دو سه قاشق روغن به آن می افزاییم و ظرف را روی آتش می گذاریم و لپه را به این ترتیب کمی سرخ می کنیم.
این عمل از وا رفتن لپه هنگام طبخ جلوگیری می نماید. گوشت را داخل ظرف می ریزیم و در آنرا می گذاریم تا آب آن کشیده شود، بعد دو لیوان آب می ریزیم.
کمی نمک و فلفل و لیمو عمانی را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم با یک حرارت ملایم پخته شود و کاملا" جا بیافتد.دقایقی قبل از سرو کردن میتوان مقداری دارچین به خورشت افزود. سیب زمینی را خلال کرده و جداگانه آنرا سرخ می کنیم و در حین سرخ کردن کمی نمک می زنیم.
مواد لازم برای تهیه رشته پلو برای 6 الی 8 نفر
برنج 1 کیلو
رشته پلویی نیم کیلو
کشمش پلویی نیم کیلو
زعفران یک چهارم ق چایخوری
ادویه 1 قاشق چایخوری
نمک به مقدار کافی
خرما در صورت تمایل
طرز تهیه:
برنج را خیس کنید. رشته را کمی با حرارت ملایم تفت بدهید . برنج را بپزید و آبکش کنید و رشته را در برنج بریزید و ادویه و زعفران بزنید و تا زمان دم کشیدن رشته پلو صبر کنید.
بازگشت به صفحه نخست