همه چیز درباره آجیل چهارشنبه سوری


در شب چهار شنبه سوری هفت نوع خوردنی و میوه ی خشک متشکل از کشمش، نخودچی، توت، انجیر، خرما خشک و آلوی خشک و باسلوق استفاده می کنند که به آن آجیل چهارشنبه سوری می گویند و تمام این مواد مقوی ساده و خوش مزه هستند و باعث سلامتی انسان می شوند.

به گزارش لقمه، چهارشنبه‌سوری یکی از جشن‌های ایرانی است که در شب آخرین چهارشنبهٔ سال (سه‌شنبه شب) برگزار می‌شود.

در شاهنامهٔ فردوسی اشاره‌هایی درباره بزم چهارشنبه‌ای در نزدیکی نوروز وجود دارد که نشان‌دهندهٔ کهن بودن این جشن است. مراسم سنّتی مربوط به این جشن ملّی، از دیرباز در فرهنگ سنّتی مردمان ایران زنده نگاه داشته شده‌است.


در شب چهارشنبه سوری آجیل خوردن از رسوم و آداب مخصوص است و مخصوصاً بایستی آجیل شور و شیرین باشد... در میان زنان ایران درشب چهارشنبه سوری و حتی مواقع دیگری که کسی را مشکلی در پیش باشد و استجابت مرادی را بخواهد آجیل مخصوصی با آداب و حضور قلب خاصی معمول است که نذر میکنند وداستان شیرینی برای ابتکار آن میگویند...

آجیل مشکل گشا از آداب خاص شب چهارشنبه سوری نیست ولی کسانی که بدان اعتقاد کامل دارند گذشته از آنکه شب جمعه آخر هر ماه بدان عمل میکنند شب چهارشنبه سوری نیز به آداب آن می پردازند.

خوردن این آجیل در شب چهارشنبه سوری، به اعتقاد مردم باعث شگون و خوش یمنی است.


بر اساس این گزارش، دکتر علی اکبر سهیلی آزاد اظهار داشت: آجیل و غذاهایی که معمولا در چهارشنبه سوری مصرف می‌شود، نشان‌دهنده فرهنگ غنی تغذیه ایرانیان است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه این دانه‌ها منبع خوبی از نظر تامین انرژی هستند و باعث شادابی و نشاط می‌شوند، گفت: آجیل چهارشنبه‌سوری که حاوی دانه‌های روغنی است مواد پروتئینی مانند ویتامین B1، B2، نیاسین، اسید‌فولیک و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، منیزیم، و روی و آهن را در خود دارد که هر کدام از این مواد مغذی در سلامتی و نشاط انسان نقش مهمی را بر عهده دارند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه پختن آش چهارشنبه‌سوری از دیگر رسومی است که در این شب انجام می‌شود افزود: با توجه به این که تغییر فصل در این ماه اتفاق می‌افتد و بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی شایع می‌شود افراد برای بهبود یافتن بیمار خود آش بیمار را طبخ می‌کردند

دکتر سهیلی ادامه داد: آش انواع بسیار مختلفی دارد و معمولا تمام آش‌ها شامل حبوبات، غلات، سبزی‌جات و لبنیاتی مثل کشک یا دوغ هستند بنابراین با توجه به دارا بودن بسیاری از مواد غذایی آش می‌تواند منبع بسیار مفیدی از نظر تامین ویتامین، پروتئین و مواد مغذی مورد نیاز بدن باشد که هم اکنون در برنامه غذایی ایرانیان وجود دارد.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۵ اسفند
کدخبر:6395منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۲ بيست و پنجم اسفندلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-6395.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر