عدم توجه به نکات بهداشتی در هنگام خرید و یا نگهداری از ماهیهای قرمز سفره هفت سین، احتمال انتقال بیماریهای میکروبی و قارچی به انسان را افزایش میدهد.
به گزارش لقمه، دکتر ایرج خسرو نیا، متخصص داخلی در گفتگویی گفت: عدم رعایت اصول بهداشتی در خرید و نگهداری از ماهی قرمز سفره هفت سین باعث انتقال بیماریهای متعددی از این ماهیها به انسان میشود.
وی گفت: مهمترین این بیماریها، از طریق آبی است که ماهی قرمز در آن پرورش مییابد و نگه داری می شود و شامل بیماریهای میکروبی، قارچی، ویروسی و انگلی هستند.
خسرونیا به تشریح این بیماریها پرداخت و افزود: کسانی که به آب درون تنگ ماهی دست میزنند و یا بدون دستکش آب ماهی را تعویض میکنند معمولا دچار خارش پوست، "حساسیت" و کهیر میشوند.
این متخصص داخلی ادامه داد: گاهی این بیماریهای قارچی به ناخنهای فرد نیز آسیب میرسانند و موجب بیمار شدن آنها میشوند، به طوری که بعد از مدتی ناخنها حالت طبیعی خود را از دست میدهند خطوط و لکههای سفید روی ناخن از علائم بیماریهای ناخن هستند.
وی ادامه داد: هم چنین این ماهیهای قرمز عامل انتقال بیماریهای رودهای زیادی به انسان نیز هستند. تماس آب درون تنگ ماهی به دهان و یا چشم موجب اسهال، استفراغ، تب و عفونتهای چشمی میشود که حتما فرد باید تحت درمان قرار بگیرد.
خسرونیا قرمزی و خارش چشم همراه با ریزش اشک ریزش از چشم را از سادهترین علائم عفونتهای چشمی منتقل شده از ماهی به انسان دانست و تصریح کرد: استشمام هوای داخل ظرف نگه داری ماهی، فرد را دچار حساسیت تنفسی، تنگی نفس و سرفههای طولانی مدت میکند.
بازگشت به صفحه نخست