یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: برای پیشگیری از بیماریهای منتقل از آب، مصرف ترشی سیر و ترشی پیاز مفید است و بهتر است از مصرف آش،سوپ و غذاهایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده و پیاز در مکانهایی که قابل اطمینان نیستند، خودداری شود.
به گزارش لقمه، غلامرضا کردافشاری در گفت وگویی در مورد توصیه های نوروزی سفر از دیدگاه طب سنتی گفت: اگر در نوروز قصد سفر دارید باید قبل از آن خود را به هر چیزی که در سفر پیش خواهد آمد مانند بی خوابی، گرسنگی، تشنگی، سرما و گرما و... عادت دهید مثلاً اگر مقصد سفر مناطق گرمسیر (مانند جنوب کشور) است از مدتی قبل خود را به گرما عادت داده و خود را در معرض کولر و پنکه و... قرار ندهید.
وی ادامه داد: بهتر است مدتی قبل از سفر، به پاکسازی بدن خود از مواد نامناسب، برطرف کردن یبوست و در صورت لزوم مصرف مسهلات مناسب تحت نظر پزشک طب سنتی بپردازید، تا بتوانید سفر خویش را با نشاط و آرامش شروع کرده و در طول سفر از ابتلا به بیماریها در امان بمانید.
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: بلافاصله قبل از حرکت غذا نخورید و با شکم پر سوار بر اتومبیل نشوید. در حین حرکت نیز حتی الامکان از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید. زیرا حرکتی که بالا و پایین شدن اتومبیل بر بدن شما تحمیل می کند، باعث به حرکت در آمدن بیش از حد غذا در بدن شده و هضم را مختل کرده و نفخ و باد ایجاد می کند.
برای جلوگیری از آب به آب شدن چه کنیم
کردافشاری برای جلوگیری از کم آبی در طول سفر گفت: بهتر است از مقادیر متناسب آب استفاده کنید. البته بهتر است قبل از حرکت از خانه، بطری تمیزی را از آب لوله کشی پر کنید و در سفر همراه داشته باشید و پس از رسیدن به مقصد نیز برای جلوگیری از ضرر احتمالی آب مقصد یا آب به آب شدن مقداری از آبی که همراه آورده اید را با آب شهر مقصد مخلوط کرده و بنوشید.
وی ادامه داد: البته امروزه با رواج مصرف آبهای معدنی اهمیت این موضوع کمتر شده است ولی تا حد امکان سعی شود از آبهای معدنی استفاده شود که از چشمه های اطراف محل سکونت پر شده باشند.
وی افزود: اگر عادت به مصرف آب معدنی ندارید ممکن است همان حالت آب به آب شدن ایجاد شود که می توانید از روش اول برای رفع آن بهره بگیرید. در صورتی که به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارید، آب را قبل از مصرف حداقل به مدت 1 دقیقه بجوشانید.
کردافشاری افزود: برای پیشگیری از بیماریهای منتقل از آب، مصرف ترشی سیر و ترشی پیاز مفید است.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: از مصرف آبمیوه ها و نوشابه های صنعتی نیز پرهیز شود و به جای آن از آب آشامیدنی سالم، یا مخلوط آب و عسل (با توجه به مزاج) استفاده کنید.
کردافشاری گفت: مصرف چای و قهوه جای آب را نمی گیرد. چای به دلیل خاصیت ادرارآوری می تواند باعث کاهش آب بدن شود. پس از مصرف زیاده از حد آن پرهیز باید شود.
وی با اشاره به اینکه در طول سفر به جای مصرف غذاهای سرخ شده، از غذاهای آب پز، کبابی و تنوری استفاده شود،گفت: از مصرف سوسیس، کالباس، همبرگر و غذاهای کنسروی و سایر غذاهای آماده که علاوه بر رعایت نشدن نکات بهداشتی در تهیه آنها، دارای موادی هستند که سلامتی را به مخاطره می اندازند، اجتناب کرد.
این متخصص طب سنتی گفت: غذای سفر باید غذایی سبک و زود هضم و از مواد تازه تهیه شده باشد. از پرخوری و روی هم خوری در طول سفر باید پرهیز کرد.
کردافشاری گفت: غذایی که در سفر به همراه می برید باید کاملاً پخته شده باشد. ممکن است با توجه به مدت تعطیلات و احتمالاً تعجیل در ساعت حرکت، در تهیه غذا کوتاهی شود. به گونه ای که غذا به ویژه گوشتها به طور کامل پخته نشده و همین امر سبب آلودگی و فساد آن شود.از این رو باید به زمان پخت غذاها توجه کرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر غذاهایی که رطوبت زیادی دارند مانند آش و سوپ و... بیشتر در معرض فسادند زیرا رطوبت عامل فساد است. به همین علت سعی کنید در طول سفر از غذاهای نیمه خشک و کم رطوبت مانند لوبیا پلو و... استفاده کنید.
وی با اشاره به اینکه از مصرف غذایی که به مدت طولانی در هوای آزاد و خارج از یخچال نگهداری شده خودداری شود گفت: در صورتی که در طول سفر تمایل به مصرف غذا در رستوران دارید، باید توجه کرد که از خوردن سبزی ها به صورت خام به دلیل احتمال آلودگی خودداری شود.
کردافشاری افزود: همچنین لوازم شخصی مانند قاشق، چنگال و لیوان مخصوص خود را همراه داشته باشید و از مصرف غذاهایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده و پیاز در مکانهایی که قابل اطمینان نیستند، خودداری کنید.
بازگشت به صفحه نخست