هر 4 روز یک معده جدید!


هرچند زمان زیادی است که اعضا و دستگاه‌های مختلف بدن همواره موضوع تحقیقات، مطالعات و حتی کالبدشکافی‌های بسیاری از پزشکان و متخصصان در سراسر دنیا بوده‌اند اما هنوز اسرار و موضوعات ناشناخته‌ای در مورد بدن انسان وجود دارند.

به گزارش لقمه، برخی از اعضای بدن در عملکرد صحیح آن نقش حیاتی دارند اما برخی از آنها در ظاهر و یا حتی در عمل بلااستفاده هستند. همچنین برخی از آنها در بین چند عضو دیگر قرار دارند و چندان مورد توجه نیستند.

لایوساینس در گزارشی به معرفی بخش‌هایی از بدن پرداخته که تا این اواخر مورد توجه محققان و پزشکان نبوده‌اند. این قسمت‌های کمتر شناخته‌شده‌ در بدن عبارتند از:

رشد دوباره معده

این ادعا تا حدودی فلسفی به نظر می‌آید اما هر سه تا چهار روز یک معده جدید در بدن رشد می‌کند. این به دلیل آن است که جداره معده به طور مدام با سلول‌های جدید جایگزین می‌شود. در حقیقت معده به طور مرتب لایه‌های جدیدی تولید می‌کند تا این عضو بواسطه ترشح اسیدهای موجود از بین نرود.

رباط ناشناخته در زانو

بدن انسان به میزانی پیچیده است که حتی پس از گذشت قرن‌ها از کالبد شکافی، محققان همچنان به کشف اعضا و بخش‌های جدید آن می‌پردازند. در ماه نوامبر سال گذشته میلادی (2013)، محققان بلژیکی از وجود نوعی رباط در زانو با عنوان رباط قدامی خبر دادند. این رباط در سال 1879 میلادی توسط یک جراح فرانسوی کشف شده بود اما وجود آن تاکنون تایید نشده بود. کشف این عضو از زانو می‌تواند در تشخیص و درمان برخی آسیب‌های زانو موثر باشد.

لایه‌ی دوآ

محققان در بررسی دیگری توانسته‌اند عضو جدیدی در بدن را که پیش از این ناشناخته بوده شناسایی کنند. این لایه نازک و محکم با 15 میکرون ضخامت در پشت قرنیه قرار دارد. شناسایی این لایه به پزشکان کمک می‌کند در تشخیص برخی بیماری‌های چشمی که از آسیب این لایه ناشی می‌شوند دقت بیشتری داشته باشند.

دنده‌های اضافی

انسان به طور معمول در هر سوی قفسه سینه 12 دنده دارد اما برخی افراد دارای یک دنده اضافی هستند که می‌تواند موجب بروز مشکلات سلامتی شود. این دندان اضافی که دنده گردنی نامیده می‌شود، در 0.05 تا 3 درصد افراد مشاهده می‌شود. این دنده از انتهای گردن رشد می‌کند و گاهی اوقات به طور کامل شکل نمی‌گیرد و در صورتی که این دنده در نزدیکی رگ‌های خونی یا رگ‌های عصب قرار گیرد می‌تواند مشکلاتی را برای سلامت فرد بوجود آورد.

ماهیچه‌های تکان‌دهنده گوش

گربه‌ها، سگ‌ها و برخی از انسان‌ها قادر هستند با استفاده از گروهی ماهیچه به نام «عضله گوشی»، گوش‌های خود را تکان دهند. این ماهیچه‌ها به گوش کمک می‌کنند تا بتواند به جهت‌های مختلف حرکت کند. اگرچه در تمامی افراد این ماهیچه‌ها وجود دارد اما تنها حدود 15 درصد از مردم قادر هستند گوش‌هایشان را تکان دهند.

بشره

بشره‌ها لایه سخت پوستی هستند که در پایین ناخن‌ها و محل اتصال ناخن با انگشت‌ها قرار دارند. در زیر این لایه، ناخن‌های جدید شکل می‌گیرند. اگرچه این بخش از بدن غیرقابل دیدن است اما به هر حال از ورود باکتری و آلودگی به بدن جلوگیری می‌کند.

استخوان لامی معلق

این استخوان که تنها در بدن انسان وجود دارد تنها استخوانی است که به استخوان دیگر متصل نیست. این استخوان که به شکل نعل اسب است در گلو و بین چانه و غضروف تیروئید قرار دارد. به دلیل موقعیت مکانی آن، این استخوان با حنجره و زبان کار کرده تا بخشی از آواها تولید شود.

دنبالچه

دنبالچه از ترکیب مهره‌ها ایجاد می‌شود. این عضو بدن به عضلات کوچک لنگری‌شکل کمک کرده و از اعضای لگن خاصره حمایت می‌کند. هر چند در بسیاری از موارد دیده شده این قسمت از بدن با عمل جراحتی خارج می‌شود و مشکلی برای فرد بوجود نمی‌آورد.

محو شدن استخوان‌ها

سیستم اسکلتی بدن انسان سرشار از نکات اسرار آمیز است. بزرگسالان نسبت به کودکان استخوان‌های کمتری دارند. در شروع زندگی 350 استخوان در بدن وجود دارد اما به دلیل آنکه برخی استخوان‌ها در طول رشد با یکدیگر ترکیب می‌شوند در دوران بزرگسالی تعداد آنها به 206 قطعه می‌رسد.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۹ فروردين
کدخبر:6488منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۳ نوزدهم فروردينلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-6488.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر