پیشنهاد آخر هفته لقمه/
اولین آخر هفته اردیبهشت با خورش کنگر و سالاد طالبی


پنج شنبه و جمعه فرصت خوبی برای در کنار هم بودن خانواده ها است و یکی از بهترین روزهایی است که می توانند غذای خود را در کنار هم میل کنند.

به گزارش خبرنگار لقمه، یکی از بهترین فرصت ها برای در کنار هم بودن خانواده ها سر سفره و همچنین در روزهای تعطیل آخر هفته است که همه در خانه حضور دارند و گرمی خاصی بین افراد خانواده به وجود می اید. البته برخی هم هستند که به خانه پدربزرگ و مادربزرگ می روند، اما در آنجا هم سفره ایرانی نقشی اساسی در کنار هم بودن، ایفا می کند.

در زیر قصد داریم تا بهترین غذاهای فصل بهار و ماه اردیبهشت که می توان آنها را برای خانواده در روزهای تعطیل آخر هفته تهیه کرد را معرفی کنیم.

 

در وعده ناهار از حبوبات و سبزیجات استفاده کنید

قبل از وعده ناهار حتما صبحانه‌ای سبک که شامل آبمیوه و چند تکه تازه میوه باشد میل کنید. برای وعده ناهار بیشتر از انواع لوبیای تازه، جوانه‌های ماش، لوبیا، عدس  و سبزیجات سبز رنگ جوان مثل ریحان، کرفس، کاهو، مارچوبه، اسفناج، بامیه، کدو، کلم، برگ‌سبز تربچه و چغندر استفاده کنید، مثلا آش جو، آش آبغوره، آش تمر هندی، خورش کدو، بورانی، آش دوغ، آش ماست و سوپ سبزیجات. خورش‌ها و خوراک‌های سبزیجات که بدون سرخ شدن و با ادویه‌هایی چون ریحان، رازیانه، مرزنجوش، رزماری، زیره سیاه و شوید طعم‌دار شده باشند، انتخاب‌های مفیدی هستند.

میوه‌های تازه مثل زردآلو، انجیر، انگور، آلو، انواع توت‌ها به همراه بادام خام و فرنی، تمرهندی ترش یا شیرین، کاهو با سکنجبین نیز میان وعده‌های مفیدی هستند و مصرف آنها نسبت به تنقلات گرم مانند گردو و انواع شیرینی‌ها ارجحیت دارد.

از میوه‌ها و سبزیجات فصلی نیز می توانید استفاده کنید. دیدگاهی  وجود دارد که میوه‌ها و سبزیجات را باید متناسب با فصل رویش آنها مصرف نمود. براساس این نظریه مصرف میوه‌ها و سبزیجات هر فصل در همان فصل می‌تواند بیش از پیش مفید باشد و به پاک سازی بدن از سموم تجمع یافته کمک کند.

در فصل بهار، مصرف مواد و غذاهای چرب و تند در فصل بهار توصیه نمی‌شود، همچنین بهتر است از گوشت قرمز کمتر در غذاهایتان استفاده کنید.

 

پیشنهاد برای اولین آخر هفته اردیبهشت ماه

به همین دلیل در اولین آخر هفته اردیبهشت ماه، پیشنهاد می شود از کنگر استفاده کنید. کنگر، گیاهی بهاری است که در این ماه از سال به وفور یافت می شود. این گیاه بسیار پرخاصیت و غذای آن هم بسیار خوشمزه خواهد شد. كنگر دارای تیغ‌های بسیاری است و باید موقع تمیز‌ كردن آن بسیار مراقب دست‌های خود باشید تا با تیغ‌های كنگر دچار صدمه نشود.

طرز تهیه خورش کنگر

برای تهیه خورش كنگر بعد از این‌كه كنگرها را پاك كرده و شستید آنها را درشت خرد كنید و درون روغن تفت بدهید. بعد از تفت‌دادن كنگرها آنها را از درون روغن بیرون آورده و تعداد دو یا سه عدد پیاز را خلالی خرد كرده و درون روغن سرخ كنید. بعد نوبت گوشت است كه آن را هم باید سرخ كنید.

نعناع و جعفری را هم بعد از خرد‌كردن سرخ كنید و درون خورش بریزید. زردچوبه، فلفل سیاه و آبلیمو یا آبغوره را فراموش نكنید.
 
بعد از این‌كه گوشت‌ها نیم‌پز شد نوبت كنگر است كنگرها را داخل خورش بریزید و بگذارید تا بپزد و غذا جا بیفتد. خورش كنگر را می‌توانید بدون سبزی نعناع جعفری هم تهیه كنید.
 
برای گوشت داخل این خورش هم بهتر است از گوشت مرغ استفاده کنید تا خورش سالم تری برای خانواده تان فراهم شود.

 

در کنار این خورش خوشمزه می توانید از سالاد هم استفاده کنید. در این فصل میوه های بسیاری به صورت نوبرانه وجود دارد که می توانید از آنها برای تهیه سالاد بهره بگیرید و یا از سبزیجاتی چون کاهو، کلم، بادنجان، کدو و گوجه هم در سالاد استفاده کنید. اما در زیر روش تهیه سالاد طالبی (که در اردیبهشت ماه هم به وفور به صورت ملون و طالبی یافت می شود) را به شما آموزش می دهیم. 
 

روش تهیه سالاد طالبی با سس کنجد

مواد لازم

• 1/3 پیمانه شکر

• 3 پیمانه سرکه سفید

• نصف قاشق چایخوری نمک دریایی (یا ساده)

• نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل

• 6 قاشق غذاخوری روغن زیتون

• 1.5 قاشق چایخوری کنجد تفت داده

• فلفل هندی

•دو پیمانه هندوانه قاچ شده

• دو پیمانه طالبی قاچ شده

• دو پیمانه شهد گیاه

• یک پیمانه خیار خرد شده

• برگ های کاهو

• گشنیز تازه خرد شده (اختیاری)

 

طرز تهیه

1. در یک قابلمه کوچک، شکر، سرکه، نمک و زنجبیل را با هم مخلوط کنید. تا زمانی بپزید که شکر حل شود. از روی حرارت بردارید. در یک کاسه متوسط بریزید و روغن زیتون را به آن اضافه کنید. هم بزنید تا کمی غلیظ شود. کنجد، روغن کنجد و فلفل هندی را اضافه کنید و کناری بگذارید.

2. در یک کاسه بزرگ، طالبی و هندوانه را با هم مخلوط کنید. نصف پیمانه از سس تهیه شده را اضافه کنید. یک ردیف برگ کاهو بچینید روی آن دوباره هندوانه و طالبی قرار دهید. در صورت تمایل روی آنها برگ های تازه گشنیز بریزید و با باقی مانده سس سرو کنید.




بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ پنج شنبه ۴ ارديبهشت
کدخبر:6630منبع:اختصاصی لقمهتاریخ انتشار:۱۳۹۳ چهارم ارديبهشتلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-6630.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر