پنج شنبه و جمعه فرصت خوبی برای در کنار هم بودن خانواده ها است و یکی از بهترین روزهایی است که می توانند غذای خود را در کنار هم میل کنند.
به گزارش لقمه، یکی از بهترین فرصت ها برای در کنار هم بودن خانواده ها سر سفره و همچنین در روزهای تعطیل آخر هفته است که همه در خانه حضور دارند و گرمی خاصی بین افراد خانواده به وجود می اید. البته برخی هم هستند که به خانه پدربزرگ و مادربزرگ می روند، اما در آنجا هم سفره ایرانی نقشی اساسی در کنار هم بودن، ایفا می کند. و برخی هم هستند که دست جمعی به پیک نیک می روند و در انجا غذایی برای خود مهیا می کنند.
در زیر قصد داریم تا بهترین غذاهای فصل بهار و ماه اردیبهشت که می توان آنها را برای خانواده در روزهای تعطیل آخر هفته تهیه کرد را معرفی کنیم.
غذایی سالم در فضایی دلچسب
یکی از بهترین غذاهایی که در یک گردش دست جمعی خانوادگی بسیار دلچسب است، آش است. البته اگر در فصل بهار هستید می توانید از میوه های بهاری برای تهیه آش استفاده کنید تا غذایی پر از فیبر و خوشمزه داشته باشید.
یکی از آش های مخصوص فصل بهار، آش گوجهسبز است که بسیار هم طرفدار دارد. روش تهیه آش گوجه سبز را که فقط در همین فصل می توان درست کرد به شرح زیر است.
مواد لازم
• 750 گرم گوجهسبز
• 300 گرم گوشت چرخكرده
• یك كیلوگرم سبزی آش
• 2 پیمانه بلغور گندم
• یك پیمانه لوبیا قرمز
• یك پیمانه عدس
• 3 قاشق سوپخوری نعنا خشك
• نیم كیلوگرم پیاز
• نمك و فلفل
• روغن مایع
روش تهیه
1. لوبیا قرمز را در یك كاسه آب به مدت 24ساعت خیس کنید. بلغور و عدس را نیز به صورت جداگانه در آب به مدت یكساعت خیس كنید.
2. یكی از پیازها را پوست بكنید و پس از خرد كردن، در تابهای حاوی مقداری روغن داغ شده، بریزید تا نیمهسرخ شود. سپس گوشت چرخكرده را به پیاز اضافه كنید و همراه با آن تفت دهید. اضافه كردن كمی نمك و فلفل به گوشت را نیز فراموش نكنید. در تابه را بگذارید تا گوشت همزمان با سرخ شدن بپزد. در این فاصله زمانی، بقیه پیازها را پوست كنده به صورت خلالی خرد كنید.
3. یك قابلمه بزرگ مخصوص آش آماده كنید و در آن كمی روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید. پیازهای خلالیشده را داخل روغن سرخ كنید و بعد یك قاشق از نعنای خشك را نیز در روغن تفت دهید؛ البته پیش از آن، كمی از پیاز داغ را برای تزیین روی آش بردارید. حالا لوبیا را همراه دو لیوان آب اضافه كنید و بگذارید نیمپز شود. پس از آن، عدس و بلغور را اضافه و صبر كنید تا این حبوبات هم نیمپز شوند.
4. در فاصله زمانی لازم برای پخت حبوبات، سبزی را پاك كنید و پس از شستن، به صورت درشت خرد كنید. بعد از اینكه همه حبوبات نیمپز شدند، سبزی را همراه دو لیوان آب جوشیده به غذا اضافه كنید.
5. گوجهسبزها را شسته و چوب آنها را جدا كنید. بعد از اینكه سبزی پخته شد، گوجهها را همراه گوشت چرخكرده سرخ شده به آش اضافه كنید. در این مرحله، حرارت را كم كنید و اجازه دهید تا آش كاملا جا بیفتد.
6. در پایان در تابه كوچكی مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس 2 قاشق باقیمانده نعنا خشك را در آن تفت دهید. حالا روی آش را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین كنید.
کمپوت گوجه سبز برای عصرانه بهاری
برای دسر و عصرانه در چنین روزی که به پیک نیک رفته اید، می توانید از میوه گوجه سبز استفاده و آن را به صورت کمپوت برای همه سرو کنید.
مواد لازم
گوجه سبز رسیده و سالم ۱ کیلو گرم
شکر ۲۵۰ گرم
آب جوش ۶ لیوان
آب یخ ۲ لیوان
آبلیمو ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه
چوب و برگ گوجه سبز ها را بگیرید و گوجه ها را با آب سرد کاملا بشوئید . بعد با یک خلال دندان قسمتهای مختلفی از سطح هر گوجه سبز را خلال بزنید و کنار بگذارید.
شکر را در آب جوش حل کنید و کاملا هم بزنید تا شکر و آب با هم مخلوط شوند.
مخلوط را در یک قابلمه لعابی بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار دهید.
مرتب مخلوط را هم بزنید تا آب کاملا داغ شود . قبل از به جوش آمدن مخلوط آب و شکر، گوجه سبزها را داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا با حرارت زیاد آب دوباره بجوشد و مخلوط شروع به کف کردن کند.
بعد از جوشیدن مخلوط، کف روی آن را بگیرید و حرارت زیر آن را ملایم کنید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا گوجه ها داخل مخلوط با حرارت ملایم و درب باز ، بپزند . بعد از ۱۰ دقیقه آبلیمو را به کمپوت اضافه کنید و کمپوت را هم بزنید . چند دقیقه صبر کنید تا کمپوت کمی سرد شود و بعد دوباره زیر قابلمه را روشن کنید و حرارت را بالا ببرید تا آب کاملا بجوشد .طرز تهیه کمپوت گوجه سبز
نکات مهم
خلال زدن گوجه ها به این دلیل است که زمان پخت را کوتاه کنیم تا گوجه ها له نشوند و ظاهر کمپوت حفظ شود.
همین مقدار شکر کافی است تا طعم کمپوت تقریبا ترش و شیرین شود . ولی اگر مایل بودید که طعم کمپوت شیرین و ترش باشد ( یعنی مزه شیرینی بیشتر باشد ) مقدار شکر را تا ۱۰۰ گرم دیگر افزایش دهید.
دقت کنید که زمان اضافه کردن گوجه سبز به مخلوط آب و شکر ، قبل از جوشیدن آب باشد. ( تقریبا در دمای ۹۰ درجه ) در غیر اینصورت زمان پختن کمپوت از حد مجاز بیشتر میشود و گوجه ها له میشوند ولی مغز آنها خام میماند و احتمال کپک زدن کمپوت بالا میرود.
اضافه کردن آب یخ به صورتی که ذکر شد برای بالا بردن ماندگاری کمپوت و البته حفظ ظاهر و رنگ گوجه سبز ها است به دلیل اینکه گوجه سبز بسیار زود داخل کمپوت له میشود و ظاهر و رنگ ناخوش آیندی به کمپوت میدهد . با این روش میتوانید از این موضوع جلوگیری کنید و ماندگاری کمپوت نیز تا دوبرابر بیشتر میشود.
استفاده از آبلیمو برای جلوگیری از کپک زدن کمپوت است.
ماندگاری این کمپوت در صورتیکه صبر کنید تا کمپوت کاملا سرد شود و شیشه مورد استفاده نیز کاملا تمیز و خشک باشد و کمپوت را در شیشه در بسته در یخچال نگهداری کنید، بین ۳- ۴ ماه است.
از این کمپوت میتوانید علاوه بر سرو به صورت معمول، جهت تزئین انواع کیک، بستنی و ژله نیز استفاده کنید.
در ضمن کمپوت کردن میوه ها بهترین راه نگهداری آنها برای مدتی طولانی است و بهتر است برای تهیه کمپوت و مربا ها ( بر خلاف آنچه مرسوم است ) از میوه های کاملا سالم و بدون لک استفاده کنید.
وقتی آب جوشید آب یخ ( آب خیلی سرد ) را به مخلوط اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه حرارت زیر کمپوت را خاموش کنید و صبر کنید تا کمپوت کاملا سرد شود و بعد آنرا در شیشه در دار تمیز و کاملا خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
بازگشت به صفحه نخست