متخصص پوست و مو میگوید با اینکه ۹۰ درصد موارد عامل کهیر ناشناخته است؛ اما مواد رنگی و غذاهای کنسروی در تشدید کهیر موثرند.
به گزارش لقمه، در مورد دلایل بروز کهیر اظهار داشت: در هر لحظه از هر هزار نفر یک نفر به کهیر مبتلا میشود و تا پایان عمر چیزی حدود 5 تا 7 درصد مردم گرفتار کهیر میشوند.
وی افزود: کهیر یک عارضه موقت خارشدار پوستی است که با برجستگیهای قرمز رنگ و خارش زیاد ظاهر میشود تا حدی که فرد ممکن است دچار اختلال خواب شود.
این متخصص پوست و مو خاطرنشان کرد: طول مدت این بیماری ممکن است یک روز تا 20 سال طول بکشد و عوامل مختلف تغذیهای،استنشاقی، عفونتهای مختلف میکروبی و ویروسی میتواند عامل ایجاد آن باشد.
صیرفی در پاسخ به اینکه این بیماری معمولاً در چه سنی بروز میکند، گفت: از نوزاد گرفته تا فرد سالمند ممکن است کهیر بزند.
صیرفی با تأکید بر اینکه کهیر دو نوع مزمن و حاد دارد، گفت: در کهیر حاد کمتر از 6 هفته این عارضه برطرف میشود ولی در کهیر مزمن بیش از 6 هفته به طول میانجامد.
استاد گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد نقش تغذیه و بروز کهیر گفت: 4 درصد انواع کهیرها مربوط به مواد غذایی، دریایی، ماهی، میگو، صدف و تخممرغ است. همچنین انواع چاشنیها، آجیل و مواد افزودنی غذاهای صنعتی و کنسروی بهویژه مواد رنگی سبب تشدید کهیر در 20 درصد مردم میشود.
این متخصص پوست و مو تصریح کرد: باید مراقب بود که در برخی موارد خوراندن شیر گاو به نوزادان بهویژه زیر یکسال سبب بروز کهیر میشود.
وی در مورد دیگر علائم کهیر گفت: تورم پلک، صورت و حتی تورم زبان با عنوان آنژیواِدم از دیگر علائم کهیر است حتی در برخی موارد سبب ایجاد تورم در ناحیه گلو و حنجره میشود که تنگی نفس را به همراه دارد.
صیرفی استرسهای روحی و استفاده بیش از حد از فست فودها و کنسروهایی که حاوی رنگهای صنعتی است را از عوامل تشدیدکننده کهیر عنوان کرد.
این متخصص پوست و مو گفت: در کمتر از 10 درصد موارد عامل ایجاد کهیر مشخص میشود و 90 درصد مشخص نیست که پزشک با توجه به نوع کهیر،انواع آنتی هیستامین یا خنککننده های موضعی مانند لوسیون کالامین را برای افراد توصیه میکند.
صیرفی در مورد اینکه مواد غذایی با طبع خنک و خاکشیر در بهبود کهیر چقدر مؤثر است، گفت: از نظر علمی تأثیر اینگونه مواد غذایی بر بهبود کهیر ثابت نشده است.
بازگشت به صفحه نخست