غذاهای آخرین آخر هفته اردیبهشت را با زردآلو تهیه کنید


در فصل بهار میوه های خوشمزه بسیاری به بازار می آید که از برخی از آنها همچون چغاله بادام و گوجه سبز در تهیه آش ها استفاده می شود. در زیر آشی را آموزش می دهیم که با زردآلو تهیه می شود که به آن آش زنگلاچو می گویند.

به گزارش لقمه، یکی از بهترین فرصت ها برای در کنار هم بودن خانواده ها سر سفره و همچنین در روزهای تعطیل آخر هفته است که همه در خانه حضور دارند و گرمی خاصی بین افراد خانواده به وجود می اید. البته برخی هم هستند که به خانه پدربزرگ و مادربزرگ می روند، اما در آنجا هم سفره ایرانی نقشی اساسی در کنار هم بودن، ایفا می کند.

قبل از وعده ناهار حتما صبحانه‌ای سبک که شامل آبمیوه و چند تکه تازه میوه باشد میل کنید. برای وعده ناهار بیشتر از انواع لوبیای تازه، جوانه‌های ماش، لوبیا، عدس  و سبزیجات سبز رنگ جوان مثل ریحان، کرفس، کاهو، مارچوبه، اسفناج، بامیه، کدو، کلم، برگ‌سبز تربچه و چغندر استفاده کنید، مثلا آش جو، آش آبغوره، آش تمر هندی، خورش کدو، بورانی، آش دوغ، آش ماست و سوپ سبزیجات. خورش‌ها و خوراک‌های سبزیجات که بدون سرخ شدن و با ادویه‌هایی چون ریحان، رازیانه، مرزنجوش، رزماری، زیره سیاه و شوید طعم‌دار شده باشند، انتخاب‌های مفیدی هستند.

میوه‌های تازه مثل زردآلو، انجیر، انگور، آلو، انواع توت‌ها به همراه بادام خام و فرنی، تمرهندی ترش یا شیرین، کاهو با سکنجبین نیز میان وعده‌های مفیدی هستند و مصرف آنها نسبت به تنقلات گرم مانند گردو و انواع شیرینی‌ها ارجحیت دارد.

از میوه‌ها و سبزیجات فصلی نیز می توانید استفاده کنید. دیدگاهی  وجود دارد که میوه‌ها و سبزیجات را باید متناسب با فصل رویش آنها مصرف نمود. براساس این نظریه مصرف میوه‌ها و سبزیجات هر فصل در همان فصل می‌تواند بیش از پیش مفید باشد و به پاک سازی بدن از سموم تجمع یافته کمک کند.

در فصل بهار، مصرف مواد و غذاهای چرب و تند در فصل بهار توصیه نمی‌شود، همچنین بهتر است از گوشت قرمز کمتر در غذاهایتان استفاده کنید.

در فصل بهار میوه های خوشمزه بسیاری به بازار می آید که از برخی از آنها همچون چغاله بادام و گوجه سبز در تهیه آش ها استفاده می شود. در زیر آشی را آموزش می دهیم که با زردآلو تهیه می شود که به آن آش زنگلاچو می گویند.

 

روش تهیه آش زنگلاچو

مواد لازم مناسب برای 8 تا 10 نفر

سبزی آش : 700 گرم
برنج : یک پیمانه
لوبیا چیتی : 100 گرم
نخود : 100 گرم
زردآلو نارس : 250 گرم
پیاز داغ : یک پیمانه
سیر داغ : یک پیمانه
نعنا داغ : یک پیمانه
نمک و فلفل : به میزان لازم


طرز تهیه:

1. نخود و لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و صبح آنها را جدا جدا بپزید.

2. برنج را بشویید و با 4 پیمانه آب بگذارید تا بپزد.

3. سبزی آش را نیز پس از تمیز کردن و شستن خرد و به برنج اضافه کنید.

4. بعد از پختن برنج، سبزی، لوبیا چیتی و نخود پخته شده را نیز به مواد اضافه کنید.

5. زنگلاچو (زردآلو نارس) را در کمی آب و نمک بپزید تا حدی که له شود. در این مرحله نیمی از پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ را به آش اضافه کنید و خوب هم بزنید.

6. در آخر نمک و فلفل را اضافه کنید. وقتی کاملا آش پخته شد و جا افتاد، زنگلاچوی پخته را به آش اضافه کنید و دیگر هم نزنید.

7. آش را به آرامی داخل ظرف بریزید و آن را با پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ تزئین کنید.

8. این غذا را با رب زردآلو و یا ترشی زردآلو و نان خشک محلی سرو کنید.

 

روش تهیه خورش زردآلو و پرک بادام با گوشت گوسفندی

البته با زردآلو می توانید خورش هم تهیه کنید. خورش زردآلو و پرک بادام با گوشت گوسفندی را در زیر آموزش می دهیم.

مواد لازم:

زردآلوی درشت و نسبتا سفت نیم کیلو

گوشت خورشی گوسفند یا گوساله نیم کیلو خردشده

پیاز داغ خلالی عسلی , ترد و خوشرنگ

زعفران دم کرده یک ق غ

نمک و فلفل

ادویه مخلوط خورشی ( سفره خونه ای )

رب گوجه فرنگی

روغن و کره

آب لیموترش

دو ق غ شکر

 

طرز تهیه:

خلال بادام را از قبل خیس کنید سپس کمی با روغن با بخار ( یعنی در قابلمه بسته باشد تا کمی نرم شوند ) تفت دهید و کنار بگذارید . هنگام تفت دادن گوشت خرد شده ادویه خورشی و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. پیاز داغ و گوشت تفت داده شده را با هم بگذارید تا بپزد . زرد آلو ها را با کمی زعفران و روغن یا کره تفت دهید.

پس از پختن گوشت زرد آلو ها را اضافه کنید تا یک جوش بزند ولی له نشود . نمک و فلفل را اضافه کنید . هنگام خاموش کردن آب لیموترش و شکر را اضافه کنید. با خلال بادام تفت داده شده و پرک بادام و گوجه گیلاسی و خلال پسته تزیین کنید و با پلو سرو کنید.

نکته: با مرغ هم میتوان تهیه کرد . این خورش خیلی خوشرنگ و زیبا و در عین حال تهیه آن آسان است . همین خورش در زمستان با قیسی زردآلو بی نظیر است. وقتی مقدار زیادی میوه میخرید و تعداد قابل توجهی زرآدلوی نرسیده داخل آن است بهترین ایده برای مصرف آنها خورش زردآلوست.

 

اسموتی زردآلو برای دسر روزهای گرم آخر هفته

پس از خوردن این آش بد نیست که شربتی شیرین حاوی عرق نعناع نیز میل کنید. این روزها فقط نوشیدنی خنک می‌چسبه و به همین دلیل بد نیست از زردآلوهایتان استفاده دیگری هم کنید و اسموتی تهیه کنید.

مواد لازم (دو نفر)

• یک لیوان آب زرد آلو

• یک عدد موز تازه و رسیده

• نصف لیوان آب پرتقال

 

طرز تهیه

1. در نخستین مرحله باید آب ‌زردآلو و موز را به مدت یک تا دو ساعت در فریزر قرار دهید تا کمی یخ بزنند.

2. سپس آب‌زرد‌آلو، موز یخ زده و خرد شده و آب پرتقال را درون مخلوط کن بریزید و حدود ۳۰ تا ۶۰ هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم ترکیب شوند.

3. اسموتی را درون لیوان های موردنظر بریزید و میوه دلخواه تزئین و سرو کنید.

4. برای تهیه آب‌زرد آلو در صورتی که آب‌زردآلو طبیعی در دسترس ندارید می‌توانید از کمپوت زرد آلو یا نکتار آماده‌ی آب زرد آلو استفاده کنید.


بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۵ ارديبهشت
کدخبر:6763منبع:اختصاصی لقمهتاریخ انتشار:۱۳۹۳ بيست و پنجم ارديبهشتلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-6763.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر