لقمه: کلم پلو یکی از انواع غذای ایرانی است که در شهرهای مختلف ایران به شیوه های مختلف طبخ می شود.
مواد اولیه :
گوشت چرخكرده شترمرغ 300 گرم
برنج چهار پیمانه
سبزی پلویی 500 گرم
كلم برگ ساطوریشده 300 گرم
نمك، فلفل وزردچوبه به میزان لازم
پیاز دو عدد
روغن مایع به میزان لازم
سیر یك حبه
سركه دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
كلم را ریز كرده در تابه میریزیم و سركه را اضافه میكنیم. بعد از كمی تفت دادن روغن را اضافه كرده و سرخ میكنیم. سبزی را خرد كرده، وقتی برنج را آبكش كردیم سبزی و كلم را لابهلای برنج ریخته و دم میكنیم. پیاز و سیر رندهشده را به همراه نمك، فلفل، زردچوبه و گوشت چرخكرده مخلوط كرده و گلوله گلوله میكنیم و همه را در تابه سرخ میكنیم. میتوانیم گوشتهای گلوله شده را لابهلای برنج دم كنیم یا در هنگام كشیدن برنج گوشتها را لابهلای برنج قرار دهیم.
نكات:
برای خوشرنگ شدن برنج میتوانیم هنگام جوشیدن آب برنج یك قاشق چایخوری زردچوبه به برنج اضافه كنیم.
به جای كلم برگ میتوانیم از كلم قمری استفاده كنیم كه در آن صورت كلم را پوست گرفته و نگینی خرد كرده و در ورغن سرخ میكنیم مثل دستور بالا تهیه میشود.
اضافه كردن سركه به این دلیل است كه بوی كلم گرفته شود.