بازار دلمه برگ مو داغ شد/ نان توت فرنگی عصرانه‌ای خردادی


اولین آخر هفته خرداد ماه را بد نیست با دلمه برگ مو آغاز کنید.

به گزارش لقمه، یکی از بهترین فرصت ها برای در کنار هم بودن خانواده ها سر سفره و همچنین در روزهای تعطیل آخر هفته است که همه در خانه حضور دارند و گرمی خاصی بین افراد خانواده به وجود می اید. البته برخی هم هستند که به خانه پدربزرگ و مادربزرگ می روند، اما در آنجا هم سفره ایرانی نقشی اساسی در کنار هم بودن، ایفا می کند.

قبل از وعده ناهار حتما صبحانه‌ای سبک که شامل آبمیوه و چند تکه تازه میوه باشد میل کنید. برای وعده ناهار بیشتر از انواع لوبیای تازه، جوانه‌های ماش، لوبیا، عدس و سبزیجات سبز رنگ جوان مثل ریحان، کرفس، کاهو، مارچوبه، اسفناج، بامیه، کدو، کلم، برگ‌سبز تربچه و چغندر استفاده کنید، مثلا آش جو، آش آبغوره، آش تمر هندی، خورش کدو، بورانی، آش دوغ، آش ماست و سوپ سبزیجات. خورش‌ها و خوراک‌های سبزیجات که بدون سرخ شدن و با ادویه‌هایی چون ریحان، رازیانه، مرزنجوش، رزماری، زیره سیاه و شوید طعم‌دار شده باشند، انتخاب‌های مفیدی هستند.

میوه‌های تازه مثل زردآلو، انجیر، انگور، آلو، انواع توت‌ها به همراه بادام خام و فرنی، تمرهندی ترش یا شیرین، کاهو با سکنجبین نیز میان وعده‌های مفیدی هستند و مصرف آنها نسبت به تنقلات گرم مانند گردو و انواع شیرینی‌ها ارجحیت دارد.

از میوه‌ها و سبزیجات فصلی نیز می توانید استفاده کنید. دیدگاهی وجود دارد که میوه‌ها و سبزیجات را باید متناسب با فصل رویش آنها مصرف نمود. براساس این نظریه مصرف میوه‌ها و سبزیجات هر فصل در همان فصل می‌تواند بیش از پیش مفید باشد و به پاک سازی بدن از سموم تجمع یافته کمک کند.

در فصل بهار، مصرف مواد و غذاهای چرب و تند در فصل بهار توصیه نمی‌شود، همچنین بهتر است از گوشت قرمز کمتر در غذاهایتان استفاده کنید.

 

بازار دلمه برگ مو داغ شد

فصل رویش برگ مو، بهار است و در این فصل بازار دلمه برگ مو هم داغ داغ می شود. یکی از غذاهای خوشمزه ای که خوردن آن دور هم بسیار دلچسب است و در پیک نیک ها هم کاربرد دارد، دلمه برگ مو است. در زیر روش تهیه دلمه برگ مو را آموزش می دهیم.

مواد لازم :

برنج : ۳ لیوان

لپه : ۱ لیوان

سبزی : یک کیلو و نیم

سرکه : ۱ استکان

شکر : ۵ قاشق

نکته : در صورت تمایل می توانید گوشت چرخ کرده را نیز به مواد اضافه نمایید. اما اگر با گوشت مشکل دارید، می توانید آن را حذف نمایید.

طرز تهیه :

برنج رو به صورت کته درست می کنیم. لپه رو هم جداگانه می پزیم. سبزی رو می شوییم و خرد می کنیم. ( در صورت استفاده از گوشت چرخ کرده، ابتدا پیازداغ درست کرده، سپس پیازداغ و گوشت را اضافه می کنیم و تفت می دهیم.) همه اینها رو با سرکه و شکر مخلوط می کنیم. برگها رو دونه دونه برمی داریم. ( در صورت کوچک بودن یا خیلی نازک بودن برگها، دو سه تا رو با هم برمی داریم. مقداری از موادمون رو روی برگ می زاریم و اونو می پیچیم. ته یه قابلمه رو روغن می ریزیم و دلمه ها رو کف قابله می چینیم. حالا می ذاریم دم بکشه.

نکته ۱ : اگه میخواهید ته دیگه خوشمزه ای از دلمه داشتید باشید ( برگهای برشته ) بهتره شعله رو کم کنیم و قابلمه رو روی شعله پخش کن بذاریم.

وقتی که آماده شد ، دلمه ها رو با احتیاط درون دیس می چینیم. در صورت تمایل می تونیم روغن داغ کرده روی دلمه ها بریزیم.

 

نان توت فرنگی عصرانه‌ای خردادی

در همین روز می توانید به عنوان عصرانه یا شامی سبک، نان پنیر خامه‌ای و توت‌فرنگی تهیه کنید که به صورت زیر آماده می شود.

مواد لازم

• نصف پیمانه کره آب شده

• یک پیمانه شکر

• 110 گرم پنیر خامه‌ای نرم شده

• دو عدد تخم‌مرغ

• یک قاشق غذاخوری عصاره وانیل

• دو پیمانه آرد

• دو قاشق چایخوری بیکینگ‌پودر

• نصف قاشق چایخوری جوش‌شیرین

• نصف قاشق چایخوری نمک

• نصف پیمانه شیر

• 1.5 پیمانه توت‌فرنگی

 

روش تهیه

1. قالب نان را با روغن چرب کنید. سپس داخل آن کمی آرد بپاشید و کنار بگذارید.

2. در کاسه هم‌زن، کره، شکر و پنیر خامه‌ای را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. سپس تخم‌مرغ‌ها را اضافه کنید و هم بزنید. پس از آن نیز وانیل را بیفزایید.

3. در یک کاسه دیگر، آرد، بیکینگ‌پودر، جوش‌شیرین و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. مخلوط آرد را به مخلوط کره اضافه کنید و حسابی هم بزنید. شیر را اضافه کنید و هم بزنید اما خیلی هم نزنید.

4. به آرامی توت‌فرنگی ها را اضافه کنید و خیلی آرام هم بزنید.

5. خمیر را درون قالب بریزید و به مدت 50 تا 60 دقیقه در فر با دمای 350 درجه فارنهایت قرار دهید.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱ خرداد
کدخبر:6812منبع:اختصاصی لقمهتاریخ انتشار:۱۳۹۳ اول خردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-6812.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر