"چی بخوریم؟ چی نخوریم؟" نوشته "محترم ضرغامی" در 160 صفحه، با تیراژ 2200 نسخه و قیمت 7500 تومان، از سوی مؤسسه انتشارات قدیانی، منتشر شده است.
به گزارش لقمه، تغذیه و دانش مربوط به آن، علمی مهم برای ادامه حیات انسانهاست. کمبود غذا و سوء تغذیه و همچنین مصرف
غذاهای اضافه و چاقی از معضلاتی است که توجه متخصصان تغذیه را به خود جلب کرده است؛ براساس همین اهمیت، انتشارات قدیانی به تازگی کتاب "چی بخوریم؟ چی نخوریم؟" را در اختیار علاقه مندان قرار داده است.
دانش تغذیه، رژیمهای درمانی، رژیمهای چاقی و لاغری، گروههای غذایی، خواص خوراکیها، ویتامینها و بیماریها، از عمده ترین و مهمترین مسائلی هستند که هر شخص و خانوادهای باید درباره آن اطلاعات داشته باشد. علم تغذیه در قالب عمومی و زبانی ساده لازمه زندگی امروز است.
نویسنده این کتاب - محترم ضرغامی- با در نظر گرفتن علاقه و توجه خاصی که به رشته تغذیه دارد، تأکید می کند، با وسیع تر شدن دانش تغذیه نقش آن در بهبود و پیشگیری بیماریها، در آیندهای نه چندان دور بیشتر مشخص خواهد شد.
همانگونه که از عنوان این کتاب پیداست، مباحث و موضوعات مطرح شده، در دو بخش "چه چیزهایی برای خوردن مناسب است" و "مصرف چه چیزهایی نامناسب"، به تفصیل و با زبانی روان با مثال و نمونه و درج جداول مشخص به جهت سهولت در دریافت کلی مطالب، آورده شده است.
کتاب مذکور به دوازده فصل تقسیم می شود، بخش اول آن مربوط به اجزای تشکیل دهنده مواد غذایی است در قسمت دوم، از مواد غذایی مانند پروتئین ها، مواد قندی و نشاسته ای و ... صحبت کرده و در مورد کاربرد آنها توضیح می دهد. به طور مثال آمده است: (پروتئین برای ورزشکارها لازم است)./( روغن های گیاهی مایع، باعث کاهش چربی بدِ بدن می شود)./ (در هر ساعت کلیهها پانزده بار خون را تصفیه می کنند) و ... .
فصل بعدی با عنوان آنتی اکسیدان ها چه هستند؟ به این پرسش پاسخ داده و در ادامه به این موضوع که آنتی اکسیدان ها در چه موادی هستند و مزیت ها و ضررهای آنها چیست و این که این ماده مهم ترین عامل در پیش گیری و به تأخیرانداختن پیری است، توضیحاتی داده است.
در ادامه شش گروه مواد غذایی و نمونه های آن را نام برده و کاربرد، فواید، ضررها و نحوه استفاده از آنها را بیان کرده است. گروههایی مانند: شیر، گوشت، نانها و غلات، میوهها و چربیها، در مورد رژیمهای غذایی برای اشخاص مختلف مانند: بانوان باردار، شیرخواران، سالمندان و همین طور برای افرادی که در دوره امتحانات هستند و روزه داران، که با توجه به شرایط و موقعیتهای متفاوت میبایست از برنامههای غذایی گوناگون پیروی کنند، توصیه ها و توضیحات درخوری آورده است، و به مهم ترین عامل عصر حاضر یعنی چاقی پرداخته و این که چاقی- معضلی که سلامتی بسیاری از افراد را تهدید می کند – چگونه پدید می آید و در ادامه آن به تحلیل واژه کالری، و تقابل آن با فعالیت بدن پرداخته است. به روشی بسیار ساده نحوه محاسبه کالری مورد نیاز بدن و روش محاسبه وزن مناسب و نوع استخوان بندی بدن را توضیح داده که هر مخاطبی به راحتی می تواند بعد از مطالعه کتاب به نکاتی از قبیل، راهنمایی مصرف مواد غذایی مجاز و غیر مجاز با توجه به سن، جنس و وزن افراد برای کاهش اضافه وزن دست پیدا کند و همین طور، هر شخص می تواند نوع فیزیک بدن خود را شناخته و در نگهداری و یا بهبود و سلامت آن به روشی علمی و صحیح و البته آسان بکوشد و متعاقباً، به مبحث لاغری پرداخته و توصیه هایی را برای درمان آن ارائه داده است.
در پایان در مورد رژیم های غذایی در بیماری ها، خواص خوراکی ها، خواص آب میوه ها و برخی سبزی ها توضیح داده شده است.
نکته مهم: بخش ویژه این کتاب، که محترم ضرغامی، مؤلف اندیشمند، آن را با دقت تهیه و تنظیم کرده، مربوط به جدول کالری انواع مواد غذایی است که به تفکیک و با دقت تنظیم شده. این بخش کمک می کند تا افرادی که کتاب را با دقت مطالعه کردهاند و میزان کالری مصرفی خود را برای داشتن سلامت جسم و جان، به دست آورده اند، با استفاده از این جدول به برنامه خوراک خود در طول روز نظم و ترتیب درستی بدهند.
بازگشت به صفحه نخست