چگونه ید نمک را حفظ کنیم؟


کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مقدار مصرف نمک روزانه 5 گرم است ولی در حال حاضر مصرف نمک در کشور ما بالا بوده و حدود 3-2 برابر مقدار توصیه شده سازمان جهانی بهداشت است.

به گزارش لقمه، فریبا عبدالمنافی با اعلام این خبر گفت: نمک یددار تصفیه شده نمکی است که ناخالصی‌های نامحلول مانند فلزات سنگین و آهک، شن و ماسه طی فرآیندی در کارخانه حذف شده و ید به آن اضافه شده است.

عبدالمنافی افزود: نمک دریایی به علت داشتن ناخالصی‌های مختلف و حتی فلزات سنگین مثل سرب، جیوه، کادمیوم و یا آرسنیک خاصیت سرطان زایی داشته و مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی کاهش جذب آهن در بدن می شود.

این کارشناس تغذیه هشدار داد: مقدار مصرف نمک روزانه 5 گرم است ولی در حال حاضر مصرف نمک در کشور ما بالا بوده و حدود 3-2 برابر مقدار توصیه شده سازمان جهانی بهداشت است.

وی گفت: نگهداری و ذخیره نمک یددار بیش از یک سال، موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می‌شود.

عبدالمنافی ادامه داد: برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه های رنگی و تیره نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه نمود تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود.

وی تصریح کرد: فقط نمک هایی قابل مصرف و مجاز هستند که شماره پروانه ساخت بر روی بسته بندی آنها درج شده باشد.

این کارشناس تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: دقت کنید که عبارت "نمک ید دار تصفیه شده "بر روی بسته بندی نمک درج شده باشد و از هر گونه نمک با عنوان "صادراتی صنعتی" که مصرف خوراکی ندارد و یا "نمک دریا" که ید کافی ندارد خودداری نمایید.

بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ شنبه ۱۷ خرداد
کدخبر:6899منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۳ هفدهم خردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-6899.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر