سفره های افطاری زوایای دلنشین زندگی ایرانی را احیا می‌کند


دبیر ششمین نمایشگاه عکس سفره های افطاری، برگزاری چنین مسابقاتی را احیاگر زوایای دلنشین زندگی ایرانی عنوان کرد و گفت: سفره افطاری نمادین است که در آن بهانه اصلی جمع شدن انسان ها خوردن نیست بلکه ارتباطات اجتماعی، مهر و همدلی است.

محمد صالح حجت الاسلامی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا و درباره برگزاری ششمین نمایشگاه عکس سفره های افطاری اظهار کرد: نمایشگاه همزمان با افتتاح بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از روز سه شنبه سوم تیرماه در باغ موزه دفاع مقدس آغاز به کار کرد و تا 20 روز ادامه خواهد داشت.

بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تا 19 ماه مبارک رمضان در باغ موزه دفاع مقدس و از ساعت 18 تا 24 میزبان عموم علاقه مندان است.

طراح و دبیر مسابقات سفره های ایرانی اسلامی افزود: این نمایشگاه که با حمایت هیات هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران برپا شده ، متشکل از 80 تابلوی عکس است که بخش اصلی آن به آثار منتخب و برگزیده ششمین مسابقه عکاسی از سفره های افطاری شامل 37 تابلوی عکس تعلق دارد و مابقی منتخبی از آثار عکاسان برگزیده پنج دوره گذشته است. این 37 تابلوی عکس از 21 هنرمند عکاس، برای اولین بار است که به نمایش در می آیند.

حجت الاسلامی، ایده برگزاری مسابقات عکاسی سفره های ایرانی اسلامی را هفت سال پیش دانست و افزود: این سلسله مسابقات در چهار محور با موضوع سفره های افطاری، سفره های حسینی، سفره های یلدا و سفره های هفت سین اجرایی و تاکنون شش دوره از این مسابقات را برگزار کردیم.

وی تاکید کرد: با برگزاری این مسابقات عکاسی و نمایشگاه های آنها به دنبال راهکاری بودیم تا به دور از تلخ نگاری بتوانیم نگاه مخاطب داخلی را با سنت ها و رسوم پاک ایرانی آشنا کنیم و نگاه خارجی را ضمن آشنا کردن، از بدبینی به خوش بینی تغییر دهیم.

دبیر ششمین نمایشگاه عکس سفره های افطاری، برگزاری چنین مسابقاتی را احیاگر زوایای دلنشین زندگی ایرانی عنوان کرد و گفت: سفره افطاری یک سفره نمادین است که به نوعی با انتقال فرهنگ و تقویت روابط به تاکید بر اصول و عرف دینی نیز می پردازد.

وی افزود: برگزاری این نمایشگاه می تواند ضمن احیای زوایای دلنشین زندگی ما ایرانیان، حس خوب بودن و افتخار به مخاطبین ایرانی و به ویژه جوانان را تداعی کند.علاوه بر آن، بسته زیبایی را برای ارائه به جهانیان و معرفی مناسب مردم عزیز ایران به ساکنان آن سوی مرزها که تحت تاثیر تبلیغات منفی هستند، ارائه کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: در این نمایشگاه آثار 45 عکاس از سراسر ایران به نمایش گذاشته شده است. عکاسان در این نمایشگاه به خوبی نشان داده اند که هدف شان یک گزارش صرف نبوده است و در پی آن بوده اند که بتوانند مفهوم و ماهیت قدسی و معنوی این سفره ها که فقط یک شام و میهمانی معمولی نیست را تحت قالب 80 تصویر به نمایش بگذراند.

حجت الاسلامی در ادامه به انتخاب بهترین عکس از نگاه مردمی اشاره کرد و گفت: اتفاق خوبی که برای اولین بار در نمایشگاه های ما افتاده است، انتخاب بهترین عکس از زاویه دید بازدیدکنندگان است که از نخستین روز افتتاح نمایشگاه، برای بازدیدکنندگان بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم این امکان وجود داشته است و تا آخرین روز نمایشگاه ادامه خواهد داشت. بر این اساس، تا پایان این نمایشگاه 3 عکس منتخب معرفی می شوند و جوایز نفیسی به سه هنرمند خالق آثار منتخب مردم اهدا خواهد شد.

وی در توضیح بیشتر عنوان کرد: با نظر حجت الاسلام گلی سرپرست دبیرخانه هیات هماهنگی و نظارت برکانون های مساجد استان تهران به عنوان حامی این نمایشگاه، قرار بر برگزاری این رقابت مردمی شد و بر همین اساس آرای مردمی به تفکیک روزهای بازدید جمع آوری شده و در پایان نمایشگاه به قید قرعه به صد نفر از بازدیدکنندگان جوایزی تعلق خواهد گرفت.

 

بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ شنبه ۲۱ تير
کدخبر:7085منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۳ بيست و يکم تيرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-7085.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر