یک متخصص تغذیه درخصوص اهمیت رژیم غذایی مادران، گفت: مادران نباید بعد از دوران بارداری به فکر کاهش سریع وزن نباشند زیرا پس از این دوره وارد دوره شیردهی میشوند که بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش لقمه، فرناز جزءدائمی اظهارکرد: مادران به ویژه در ماههای اولیه دوران بارداری باید تغذیه کامل داشته باشند و نگران افزایش وزن خود نباشند و تمام گروههای غذایی را در سبد غذایی خود قرار دهند و در ضمن از مکملهایی که پزشک متخصص در نظر میگیرد نیز استفاده کنند.
وی افزود: گروه انواع ویتامینها نیز بسیار حائز اهمیت است که نباید از مصرف آنها غافل شد. همچنین به جای استفاده از شیرینیها و شکلاتها که ارزش غذایی چندانی ندارند از موادغذایی طبیعی استفاده کنند. غلات، مغزها، سبزیجات، انواع میوهها باید در این دوران مورد استفاده قرار گیرد؛ بهعنوان مثال موز میوهای است که به افزایش وزن نوزاد بسیار کمک میکند.
جزءدائمی تصریح کرد: مادرانی که به لحاظ تغذیه مشکل دارند و نمیتوانند آنگونه که باید غذا بخورند تحت نظر پزشک متخصص باشند تا این مشکل برطرف شده و نوزادشان دچار کمبود وزن نشود در همین حین از مصرف فیبرها نیز غافل نشوند تا هم در سلامت خود و هم نوزاد تأثیرگذار باشد.
این متخصص تغذیه یادآور شد: بعد از دوران بارداری، آغاز دوران شیردهی بسیار مورد توجه است، زیرا شیر مادر باید حاوی انواع موادمغزی باشد تا یک غذای کامل را برای نوزاد تشکیل دهد در ضمن باید سعی کنند همان رژیم غذایی سابق را نیز حفظ کنند تا نه خود و نه نوزادشان دچار مشکل شوند. در این دوران سعی کنند از مصرف سیر و پیاز پرهیز کنند زیرا ممکن است مزه شیر را عوض کرده و نوزاد از خوردن آن ممانعت کند.
جزءدائمی خاطرنشان کرد: مادران از مصرف لبنیات نیز غافل نشوند ولی مادرانی که نوزادشان نسبت به پروتئین شیر گاو حساسیت دارند آن را از برنامه غذایی خود حذف کنند و جایگزین مناسبی بیابند و پروتئینهای گوشتی را نیز فراموش نکنند تا پروتئین حیوانی را نیز در برنامه غذایی خود داشته باشند.
بازگشت به صفحه نخست