85 درصد سموم کشاورزی چینی هستند


رییس سازمان حفظ نباتات گفت: 15 محصول کشاورزی در قالب 10 گروه اعم از برنج، گندم، سبزیجات، مرکبات، انگور، صیفی جات، محصولات جالیزی، درختان میوه هسته‌دار، پسته و انبه در قالب طرح ارتقای کیفیت و مدیریت تلفیقی آفات قرار گرفته‌اند.

به گزارش لقمه، محمدعلی باغستانی میبدی که در نشست خبری این سازمان به مناسبت هفته دولت سخن می‌گفت، اظهار کرد: طرحی را با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز کردیم که براساس آن بهبود و افزایش کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است که در این راستا سه پروژه بزرگ ملی تعریف کرده‌ایم.

وی افزود: یکی از این پروژه‌ها تعریف زیرساخت‌های سالم تولید محصولات کشاورزی است، دوم افزایش و ارتقای سطح مدیریت تلفیقی آفات و بهبود کیفیت 15 محصول کشاورزی عمده است و سومین طرح کنترل و ردیابی کامل آفات و بیماری‌های قرنطینه‌ای از مبدا ورود تا عرصه های تولید است.

رییس سازمان حفظ نباتات ادامه داد: محصولاتی که در این طرح قرار گرفته‌اند در گروه‌های مختلف تعریف شده‌اند که شامل برنج، گندم، سبزیجات، مرکبات، انگور، صیفی جات، محصولات جالیزی ، درختان میوه هسته‌دار، پسته و انبه هستند.

وی افزود: این طرح در دستور کار قرار گرفته و مقدمات آن انجام شده است که امیدواریم بتوانیم آن را در شش ماهه دوم سال جاری عملیاتی کنیم.

باغستانی میبدی اعلام کرد: در زمینه ارتقای کیفی و سطح مدیریت تلفیقی آفات در محصولات کشاورزی طرحی را برای محصول گوجه فرنگی تعریف کردیم که در قالب این طرح استان‌های هرمزگان، خوزستان، جنوب کرمان (جیرفت)، بوشهر و ... به عنوان قطب‌های تولید گوجه فرنگی تازه خوری در کشور قرار گرفته‌اند تا بتوانیم سطح کیفی تولید این محصول را افزایش دهیم.

باغستانی میبدی اظهار کرد: از سوی دیگر با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار است ضمن تعریف کد 16 رقمی برای محصولات کشاورزی، وزارت بهداشت نمونه گیری های خود را برای انجام طرح پایش محصولات کشاورزی انجام دهد. همچنین در قالب طرحی با عنوان کنترل بیولوژیک چند ماموریت مهم را با سازمان استاندارد تعریف کرده‌ایم که از این طریق از روش‌های غیر شیمیایی برای مبارزه با آفات استفاده کنیم به گونه‌ای که دراین زمینه موفق شدیم 12 عامل بیولوژیک را در سال گذشته به ثبت برسانیم.

85 درصد سموم کشاورزی چینی هستند

وی اعلام کرد: بیش از 85 درصد و آفت‌کش‌های وارداتی از کشور چین، 10 درصد از هند و مابقی از دیگر کشورها وارد می‌شود اما طرح کردن ادعاهایی مبنی بر بی کیفیت بودن این سموم به دلیل چینی بودن آن‌ها درست نیست چرا که مراحل شناسایی و تایید برای واردات سموم و آفت‌کش‌های مختلف به کشور کاملا براساس استانداردهای جهانی در سازمان حفظ نباتات پیگیری می شود.

رییس سازمان حفظ نباتات افزود: چین تولیدکننده بخش اعظم سم در جهان برای کشورهای مختلف است چرا که در این کشور نیروی کار ارزان سبب شده تا هزینه تولید انواع کالاها و محصولات مورد نیاز به حداقل برسد و این کشور در بسیاری از صنایع توانسته است سهم عمده‌ای از بازار جهان را به خود اختصاص دهد.

مصرف سالانه 25 هزار تنی سم در کشور

باغستانی میبدی گفت: سالانه 25 هزار تن سم به کشور وارد می‌شود که حدودا به همین میزان در عرصه‌ها مصرف می شود که البته مقرر شد تا در سال زراعی آتی به غیر از تست آزمایشگاهی سموم وارداتی تست بیولوژیکی 20 قلم انواع سم پرمصرف را که 85 درصد سموم مصرفی را شامل می‌شود در دستور کار قرار دهیم.

وی افزود: مقرر شد طرحی را اجرا کنیم تا تولیدکنندگان و واردکنندگان سموم و آفت کش‌ها محصول خود را از نظر کیفی تضمین و بیمه کنند و از سوی دیگر مقرر شد تا نمونه برداری توسط بخش خصوصی از این سموم انجام شود تا بتوانیم با افزایش آزمایشگاه‌های مرجع تعداد تست کننده‌های کیفیت سموم را نیز افزایش دهیم.

تفکیک استان‌های سالم و آلوده به بیماری جارؤک لیموترش

رییس سازمان حفظ نباتات اظهار کرد: در زمینه جارؤک لیمو ترش همایشی در استان هرمزگان برگزار شد که در این همایش استان‌های آلوده، استان های جدیدا آلوده و استان‌های سالم هر یک به تفکیک مشخص شدند و برای هر کدام ازاین استان‌ها برنامه ریزی واستراتژی را تعریف کردیم تا بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم.

باغستانی میبدی افزود:‌ در این استراتژی استان‌های سیستان و بلوچستان، جیرفت و کهنوج و هرمزگان به عنوان استان‌های آلوده، استان‌های فارس و کرمان به عنوان استان‌های جدیدا آلوده و استان‌های کرمانشاه، ایلام، خوزستان و لرستان به عنوان استان‌های سالم شناسایی و تفکیک شدند.

مبارزه با ملخ صحرایی و بومی در بیش از 175 هزار هکتار

به گفته وی امسال از نظر مبارزه با ملخ صحرایی و بومی که به دلیل شرایط اقلیمی حالت طغیانی پیدا کرده بود سال بسیار سختی بود چرا که در سال جاری مبارزه با ملخ صحرایی در سطح 32 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در استان‌های هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان انجام شد که این مبارزه از 29 اردیبهشت ماه در منطقه جازموریان آغاز و تا پایان خرداد ماه در منطقه ایرانشهر ادامه داشت.

رییس سازمان حفظ نباتات ادامه داد: همچنین ملخ‌های بومی که شامل ملخ های مراکشی،‌ آسیایِی، ایتالیایی و ... هستند نیز امسال شرایط سختی را بوجود آوردند به گونه‌ای که در سال جاری 143 هزار هکتار مبارزه با ملخ مراکشی در 21 استان داشتیم که از 25 اسفند 92 آغاز و تا بیستم تیر ماه در آذربایجان شرقی ادامه داشت. یکی از موفقیت‌های سازمان حفظ نباتات این بود که اجازه نداد این ملخ‌ها برای کشور مشکل ساز شود یا به دیگر کشورهای همسایه مهاجرت کنند این درحالی است که برخی از کشورهای همسایه مانند ترکمنستان و آذربایجان با بی توجهی سبب شدند تا ملخ‌های مهاجر به کشور وارد و موجب آسیب رسانی به کشور شوند.

وی اعلام کرد: براساس قانون اگر حتی یک ملخ از کشوری به کشور دیگر وارد شود کشور مقصد می تواند از کشور مبدا خسارت و غرامت دریافت کند که ایران نیز با توجه به مشکلاتی برای آن بوجود آمد درحال تعریف پروژه‌ای برای دریافت غرامت از کشورهای ترکمنستان و آذربایجان است.

50 درصد پست‌های سازمانی خالی است!

رییس سازمان حفظ نباتات گفت: مشکل کمبود نیروی انسانی و اعتبار در سازمان حفظ نباتات یکی از مهمترین مسائلی است که باید بیش از پیش به آن توجه شود؛ به گونه‌ای که در حال حاضر به طور میانگین 50 درصد پست های سازمانی مصوب در سازمان حفظ نباتات خالی است که این پست‌ها شامل مرکز ستادی و اداره کل های استانی این سازمان می‌شود.

باغستانی میبدی افزود:‌ این مشکل در جلسه اخیر شورای مدیران وزارت جهاد کشاورزی مطرح شد که با دستور وزیر جهاد کشاورزی مقرر شد تا بخشی از این کمبود نیروی انسانی با جذب نیروها و ناظران بخش کشاورزی جبران شود.

وی اظهار کرد: در سال جاری 22 هزار برگ گواهی بهداشتی برای محموله های صادراتی صادر شده و بر چهار میلیون و 200 هزار تن محموله وارداتی ضوابط قرنطینه‌ای اعمال شده است که شامل 126 هزار متر مکعب چوب، 260 هزار نشاء و قلمه، 15 میلیون پیاز، 360 هزار تن محموله ترانزیتی، 710 هزار تن محموله صادراتی، 283 هزار نهال صادراتی و ... می‌شود.

رییس سازمان حفظ نباتات خاطرنشان کرد: در سه ماهه نخست امسال ردیابی آفات در سطح 149 هزار هکتار از اراضی کشاورزی انجام شده و از سوی دیگر نیز 120 هزار هکتار دیگر اراضی نیز از نظر بیماری‌ها مورد ردیابی و مبارزه قرار گرفته‌اند.

باغستانی میبدی اظهار کرد: آخرین سطح مبارزه با آفات گندم و جو در سطح سه میلیون و 750 هزار هکتار از مزارع آبی و دیمی گندم، مبارزه با علف‌های هرز در 40 هزار هکتار از اراضی، مبارزه با بیماری‌های گندم در 140 هزار هکتار از اراضی (غیر از آفت سن) و مبارزه با سن غلات در سطح دو میلیون هکتار از اراضی کشاورزی بوده است.

بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ مرداد
کدخبر:7146منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۳ بيست و ششم مردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-7146.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر