همه چیز درباره برنج قهوه‌ای


برنج قهوه‌ای منبع خوبی از منگنز، منیزیوم، سلسیوم و ویتامین‌های گروه B از جمله است.

به گزارش لقمه، یک فنجان برنج قهوه‌ای ٪80 از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین می‌کند. منگنز جزئی با اهمیت از بسیاری آنزیم‌های بدن بوده که به تولید انرژی از چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها کمک می‌کند.


بسیاری از آنزیم‌ها نیز برای فعال شدن نیاز به منگنز دارند. منگنز با تشکیل بافت پیوندی و اسکلتی، رشد و تولید مثل را موجب می‌شود. وجود این عنصر برای عملکرد صحیح مغز ضروری است و جزء مهمی از آنتی اکسیدان‌هایی می‌باشد که جلوی تخریب سلولی را می‌گیرد.


یک فنجان برنج قهوه‌ای ٪21 نیاز روزانه بدن به منیزیوم را برطرف می‌کند. منیزیوم فعال کننده بیش از 300 آنزیم دخیل در متابولیسم اجزای غذایی است. آزادسازی انرژی از سلول بواسطه وجود یون منیزیوم صورت می‌پذیرد. همچنین در انتقال و فعالیت عصبی – عضلانی شرکت دارد. افراد مبتلا به آسم به شدت دچار کمبود منیزیوم و ویتامین‌های گروه B به خصوص و اسیدفولیک هستند. منیزیوم به راحتی و آرامش برونش‌ها و عضلات صاف مری کمک می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود افراد مبتلا به این بیماری از برنج قهوه‌ای در رژیم غذایی خود بیشتر بهره ببرند.


یک فنجان برنج قهوه‌ای در حدود ٪3 از نیاز روزانه بدن به سلسیوم را بطرف می‌کند. سلسیوم بخش جدایی ناپذیر از آنزیم‌هایی است که در واکنش‌های سوخت و ساز بدن دخالت دارند که از جمله مهمترین این آنزیم‌ها در متابولیسم هورمون‌های تیروئیدی نقش بسیار مهمی در تعیین میزان سوخت و ساز پایه بدن به عهده دارد. سلیوم یک آنتی اکسیدان قوی نیز به شمار می‌رود و مانع اکسید شدن غشای گلبول‌های قرمز و هموگلوبین خون شده و با عناصر سمی مانند جیوه، سرب، نقره ترکیب و از مسمومیت حاصل از این عناصر جلوگیری می‌کند. آثار آنتی اکسیدانی آن در پیشگیری از بسیاری بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌ها به خصوص سرطان‌های دستگاه گوارش و پروستات به اثبات رسیده است.
 

یک فنجان برنج قهوه‌ای دارای درصد قابل ملاحظه‌ای از ویتامین‌های گروه B نیز هست، که در واکنش‌های مربوط به تولید انرژی در بدن شرکت می‌کنند. بر روی عملکرد سیستم ایمنی، اعصاب و ماهیچه‌ها تاثیر بسزایی داشته و در ساخت پروتئین‌ها و متابولیسم چربی‌ها نقش مهمی ایفا می‌کنند. برای تشکیل و تکامل گلبول‌های سفید و قرمز خونی در مغز استخوان نیز ضروری هستند.


از آن جا که برنج قهوه‌ای میزان سبوس بالاتری دارد مدت زمان پخت و دم کشیدن آن نسبت به برنج سفید طولانی‌تر بوده و مقدار آب بیشتری نیز نیاز دارد. این زمان برای برنج‌ قهوه‌ای 55-45 دقیقه و 3-5/2 لیوان آب برای هر فنجان است. برای بهبود طعم آن نیز می‌توانید از کره و نمک به میزان لازم استفاده کنید.


با توجه به فواید بسیار زیاد برنج قهوه‌ای نسبت به برنج سفید، توصیه متخصصان تغذیه بر مصرف بیشتر این نوع برنج در رژیم غذایی افراد است. زیرا که استفاده از غلات کامل در هرم‌های غذایی جدید رو به فزونی گذاشته است.
 



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۷ مرداد
کدخبر:7150منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۳ بيست و هفتم مردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-7150.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر